Annonce
Indland

Fupindsamling til kræftramte børn: Sigtet for groft bedrageri

Sådan beskriver Foreningen for Danske Kræftramte Børn sig på deres egen hjemmeside.

Fyns Politi har sigtet to personer med tilknytning til Foreningen for Danske Kræftramte Børn for groft bedrageri.

Fiktive historier om kræftsyge børn og opdigtede samarbejdspartnere har franarret millioner af kroner fra danske virksomheder, og nu har Fyns Politi rejst sigtelse mod to personer for groft bedrageri.

Det er TV2, som tirsdag aften klokken 20 i udsendelsen "Operation X" fortæller, af Foreningen for Danske Kræftramte Børn nu er blevet meldt til politiet, og i kølvandet på det har Fyns Politi rejst sigtelser mod to personer fra foreningen.

- Efterforskningen har vist, at den mistanke, der var rejst om, at pengene ikke blev brugt til kræftsyge børn, har vi fået bestyrket. I den forbindelse har vi rejst to sigtelser mod to forskellige personer i Danmark, fortæller Jørgen Andersen, som er vicepolitiinspektør og leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet i Fyns Politi, i udsendelsen.

TV2 har tidligere på året afsløret, at foreningen havde samlet millioner af kroner ind ved at hævde, at pengene er gået til kræftramte børn. Det samme gør man stadig på hjemmesiden, hvor man også stadig offentliggør et kontonummer til indsamlingen.

Ifølge tv-stationen er Foreningen for Danske Kræftramte Børn ikke omfattet af indsamlingsloven, fordi den kun samler ind blandt erhvervsdrivende. Det betyder, at der ikke er krav om offentliggørelse af regnskaber. Et hurtigt tjek på CVR-registreret viser da heller ingen regnskaber.

Politiet konkluderer med sigtelserne, at de indsamlede penge til foreningen er brugt af bagmændene selv.

- Det er selvfølgelig en kompliceret efterforskning, fordi det er rigtig mange penge, der er samlet ind, og de bevæger sig igennem forskellige konti og også til udlandet. Derfor er det noget, der er meget tidskrævende og kompliceret, siger Jørgen Andersen til TV2.

Hvor mange penge, der er tale om, vil han ikke kommentere, ligesom han ikke vil fortælle, om der er flere sigtelser på vej.

På foreningens hjemmeside fortæller man blandt andet historien om kræftsyge Marcus, som sidste sommer diagnosticeret en kræftsvulst i hjernen. Til historien er vedhæftet et foto, og billedteksten er "Girl lying in hospital bed", og gemmer man billedet kan man se, det er fra Colourbox, en fælles billedtjeneste med generelle fotos til brug over hele verden. Det samme er tilfældet med en kræftsyg dreng, foreningen kalder for Victor. Også her er brugt et misvisende billede fra Colourbox.

Fyens.dk har forsøgt at få fat i Foreningen for Danske Kræftramte Børn, som har en kontoradresse i Lindved i Hjallese i det sydlige Odense, men nummeret svarer ikke.

Udsendelsen sendes tirsdag aften klokken 20 på TV2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Assens

Carelink-direktør beklager, efter Karina stillede sig frem med kritik af teststed: - Jeg er dybt ked af det - vi skal ikke lyve

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce