Annonce
Indland

Fupindsamling til kræftramte børn: Sigtet for groft bedrageri

Sådan beskriver Foreningen for Danske Kræftramte Børn sig på deres egen hjemmeside.

Fyns Politi har sigtet to personer med tilknytning til Foreningen for Danske Kræftramte Børn for groft bedrageri.

Fiktive historier om kræftsyge børn og opdigtede samarbejdspartnere har franarret millioner af kroner fra danske virksomheder, og nu har Fyns Politi rejst sigtelse mod to personer for groft bedrageri.

Det er TV2, som tirsdag aften klokken 20 i udsendelsen "Operation X" fortæller, af Foreningen for Danske Kræftramte Børn nu er blevet meldt til politiet, og i kølvandet på det har Fyns Politi rejst sigtelser mod to personer fra foreningen.

- Efterforskningen har vist, at den mistanke, der var rejst om, at pengene ikke blev brugt til kræftsyge børn, har vi fået bestyrket. I den forbindelse har vi rejst to sigtelser mod to forskellige personer i Danmark, fortæller Jørgen Andersen, som er vicepolitiinspektør og leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet i Fyns Politi, i udsendelsen.

TV2 har tidligere på året afsløret, at foreningen havde samlet millioner af kroner ind ved at hævde, at pengene er gået til kræftramte børn. Det samme gør man stadig på hjemmesiden, hvor man også stadig offentliggør et kontonummer til indsamlingen.

Ifølge tv-stationen er Foreningen for Danske Kræftramte Børn ikke omfattet af indsamlingsloven, fordi den kun samler ind blandt erhvervsdrivende. Det betyder, at der ikke er krav om offentliggørelse af regnskaber. Et hurtigt tjek på CVR-registreret viser da heller ingen regnskaber.

Politiet konkluderer med sigtelserne, at de indsamlede penge til foreningen er brugt af bagmændene selv.

- Det er selvfølgelig en kompliceret efterforskning, fordi det er rigtig mange penge, der er samlet ind, og de bevæger sig igennem forskellige konti og også til udlandet. Derfor er det noget, der er meget tidskrævende og kompliceret, siger Jørgen Andersen til TV2.

Hvor mange penge, der er tale om, vil han ikke kommentere, ligesom han ikke vil fortælle, om der er flere sigtelser på vej.

På foreningens hjemmeside fortæller man blandt andet historien om kræftsyge Marcus, som sidste sommer diagnosticeret en kræftsvulst i hjernen. Til historien er vedhæftet et foto, og billedteksten er "Girl lying in hospital bed", og gemmer man billedet kan man se, det er fra Colourbox, en fælles billedtjeneste med generelle fotos til brug over hele verden. Det samme er tilfældet med en kræftsyg dreng, foreningen kalder for Victor. Også her er brugt et misvisende billede fra Colourbox.

Fyens.dk har forsøgt at få fat i Foreningen for Danske Kræftramte Børn, som har en kontoradresse i Lindved i Hjallese i det sydlige Odense, men nummeret svarer ikke.

Udsendelsen sendes tirsdag aften klokken 20 på TV2.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce