Annonce
Odense

Funds forældre: Her kan børnene gro i deres eget tempo

Flere forældre har valgt at flytte deres børn fra én skole til en anden for at blive del af Fund Friskoles karakterfri hverdag. Foto: Christian Nordholt
Hvad er det ved Fund Friskole, der gør skolen attraktiv og i nogle tilfælde et skoleskift værd? Avisen bad forældre om svar.

Brødtekst

Annonce

Jannie Lumbye og Carsten Larsen, Sanderum. Forældre til Claudia i 7. klasse

Foto: Christian Nordholt

- Vores datter har gået på en anden friskole, men havde brug for noget nyt. Derfor har vi kigget på forskellige friskoler i Odense og fandt Fund, hvis værdier matcher vores families. Det er værdier om, at vi alle kan bidrage med noget til fællesskabet, at det ikke handler om at være den bedste, og at der er tid.

- Vi kan også godt lide, at der hverken er karakterer eller prøver. Børnene skal have lov til at være børn, og det skal være lysten til at lære, der er afgørende. Der skal være mere lyst end pligt.

Heidi Lykke Schultz, Odense C. Mor til Felix i 0. klasse og Noah i 6. klasse og formand for skolebestyrelsen

Foto: Christian Nordholt

- Vi har valgt skolen af to forskellige årsager. For Felix handlede det om at finde en skole, hvor vi kunne se ham trives og fungere. Han er en krudtugle - en kreativ vildbasse - og han skal have indlæring på en anden måde, hvor der er mere plads til kreativitet og til at se det enkelte barn.

- Noah har gået i folkeskole, men trivedes ikke med prøver, karakterer og test og det pres, det giver hele tiden at skulle præstere godt. Det har ikke været godt for hans selvværd.

- Fund Friskole er en oplagt mulighed og et paradigmeskifte i forhold til at tænke skole. Det er et opgør med præstationskulturen og skynden sig gennem både barndom og uddannelsessystem. Her får børnene mulighed for at vokse og gro i deres eget tempo, og det er jeg ret vild med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce