Annonce
Odense

Funds børn: Her bliver man ikke slagtet, hvis man ikke kan alt

Foreløbig 110 børn har fået et skoleliv på den nyåbnede Fund Friskole. Her er en lille flok af dem sammen med skoleleder Michael Thagaard. Foto: Christian Nordholt
Det er den karakterfri skole, og det er muligheden for at få en frisk start. Mød her to af de nye elever på Fund Friskole og deres syn på den nyåbnede skole.

Brødtekst

Annonce

Noah Wamsler, Odense C, 13 år, går i 7. klasse

Foto: Christian Nordholt

- Jeg har gået på en anden friskole, men der var nogle problemer og så læste mine forældre om Fund Friskole på nettet eller Facebook eller sådan noget. Her er der ingen karakterer eller test, som man behøver at stresse over. Så man bliver ikke slagtet, hvis man ikke lige kan alting.

- Jeg glæder mig allermest til at lære de andre i min klasse at kende. Jeg har lidt sommerfugle i maven, men jeg kender nogle af de andre på skolen i forvejen og har gået i klasse med nogle af dem. Så jeg føler ikke, jeg er rejst langt væk.

Laura Emilie Randby, Odense C, 13 år, går i 7. klasse

Foto: Christian Nordholt

- Jeg har gået på mange forskellige skoler - det her er min fjerde skole. Men det er ikke noget problem, for jeg er en meget åben person og får let nye venner. Jeg kommer fra en folkeskole, og det er min mors idé, at jeg skulle skifte til Fund Friskole.

- Hun synes, det virker som en god skole, og hun er en god klog person, så jeg stoler på hende. Jeg glædede mig egentlig til at skulle have karakterer, men det skal jeg så ikke alligevel, og det er da lidt ærgerligt.

- Til gengæld glæder jeg mig til at få nye venner og starte lidt på en frisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce