Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fundet kvalt: Landsby dybt rystet efter drab på 80-årig

Fyns Politi.

Mordet på en 80-årig kvinde har sendt chokbølger gennem den lille landsby Ferritslev. Hendes 84-årige mand er fængslet og sigtet for drabet.

Ferritslev: Handlende ved Brugsen i Ferritslev søndag formiddag havde svært ved at fatte, at der lørdag var sket et drab i deres landsby.

- Jeg hørte godt udrykningen, men troede, at det var til plejehjemmet. Det sker jo af og til, at der sker noget der. Det var først om aftenen, da jeg læste om det på tekst-tv, at jeg blev klar over, at der var tale om et drab. Det er skræmmende at tænke på, at det kan ske hér, siger Susanne Nielsen.

Stefanie Wickelsteen er også rystet over hændelsen.

- Vi fik det først at vide om aftenen, da vi kom hjem fra en tur til Tyskland og skulle hente den lille hos svigerforældrene. Det var noget af et chok. Man tror jo ikke på at sådan noget kan ske i sådan en lille by, siger hun.

Politiet fik anmeldelsen om drabet lørdag formiddag. Da de ankom til huset kunne de konstatere, at en 80-årig kvinde var blevet dræbt ved kvælning. Politiet fandt også den afdødes 84-årige ægtemand, der virkede "omtumlet".

Manden blev bragt til Odense Universitetshospital, og blev senere anholdt og sigtet for at have kvalt sin hustru.

Søndag klokken 10.30 blev der afholdt grundlovsforhør i sagen, hvor det blev besluttet at varetægtsfængsle manden i fire uger. Det oplyser vagtchef hos Fyns Politi Thomas Bentsen til Ritzau.

Læs flere reaktioner på drabet i Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende mandag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce