Annonce
Indland

Fuldt booket: Tropiske tilstande betyder travlhed på Hasmark Strand

Mette og Lars Skifter har travlt i varmen i disse dage, og det er de glade for. Foto: Villads Munk Carstens

De fynske campingpladser nyder godt af det varme dansker sommervejr, og Mette og Lars Skifter er to af de indehavere, som har travlt i disse dage. De driver Hasmark Strand Camping på Nordfyn, hvor man over sæsonen har omkring 80.000 overnatninger.

Det er umiddelbart ikke til at se på pladsen, at der er fuldt booket. Her og der render enkelte børn rundt og leger ved legepladserne, og ved vognene og teltene er der ikke megen aktivitet. Men stikker man hovedet ind bag plankeværket til Hasmark Strand Campings udendørs vandland finder man forklaringen. For de fleste af de mange gæster har taget den korte tur til stranden eller til det 27,5 grader varme klorvand.

I receptionen er også en del liv, og her giver Lars og Mette Skifter en hånd med. De har haft Hasmark Strand Camping i ni år, og de kan derfor godt kende et godt år fra et dårligt.

- Vi har 489 pladser afsat ud af vores 500, siger Lars Skifter.

- Det er det, man kalder udsolgt. Og om aftenen er der jo simpelthen en summen her omkring restauranterne, og det er helt fantastisk. Med det vejr her er det jo lige som at være sydpå, siger han og peger ud over gården, hvor Hasmark Strand Campings spisesteder ligger.

Annonce

Kan ikke bede om mere

På Hasmark Strand er man med både udendørs og indendørs vandland bedre rustet end de fleste campingpladser til at modstå en våd sommer, men det er ikke, fordi man klager over en rekordsommer som 2018.

- Det har jo simpelthen ikke regnet, siger Mette Skifter.

- Det ville jo være helt perfekt, hvis vi kunne få lidt stille regn i nat, men man kan jo næsten ikke tillade sig at bede om mere, griner hun.

På Lars og Mette Skifters plads er man ikke så hårdt ramt, men sommerens mange bookingerne falder på et tørt sted for mange campingpladser. De seneste ti år er overnatningerne på Region Syddanmarks campingpladser nemlig faldet med otte procent, men i år har vejret været med til at give en stigning på landsplan på 10 procent i maj sammenlignet med det drivvåde 2017.

Og selv om camping, som Fyens Stiftstidende skrev sidste år, sjældent er big business, så kan Fyn få en del ud af campingpladserne.

I denne sæson regner Lars og Mette Skifter med, at Hasmark Strand Camping lægger plads til ikke færre end 80.000 overnatninger for både danske og udenlandske gæster, og i højsæsonen har indehaverne 70 mennesker på lønningslisten.

Ikke langt sydpå

På en tur mellem "enhederne," som de enkelte pladser hedder på fagsprog, er det tydeligt, at der er godt fyldt op på Hasmark Strand Camping, og indehaverne har måttet inddrage græsarealer til nogle ekstra pladser.

- Se, selv på diamantpladserne ligger folk i telte. Det er ellers oftest folk med vogn eller mobilehome, som bruger dem, siger Lars Skifter og peger mod campingpladsens dyreste adresser.

De store campere er der også, og mens mange af dem, som er taget til Nordfyn på ferie er danskere, har mange nummerplader også internationale forkortelser som D og N.

To af dem, som bor rigtig godt er det norske ægtepar Mona og Jan Risdahl. De har taget deres Bürstner Grand Panorama på ferie, og at deres enorme autocamper endte på en diamant-plads i Hasmark, skyldes i høj grad den flotte sommer.

- Her er så pænt, og vejret er jo vældig fint, så hvorfor tage alt for langt væk. Vi skulle kun have været her en dag, men vi blev nødt til lige at tage en ekstra, siger Mona Risdal.

- Turen længere sydpå tager vi til vinter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce