Annonce
Sport

Fuld spilletid og gode anmeldelser: Froholdt fik NFL-debut i nat

Hjalte Froholdt spillede sin første NFL-kamp i nat. En træningskamp mod Detroit Lions. Foto: Jonas Bertelsen, TV 2/Fyn
Hjalte Froholdt fra Svendborg spillede samtlige spil for New England Patriots' angreb i en træningskamp natten til fredag.

Svendborg/USA: Svendborgenseren Hjalte Froholdt fik debut i den amerikanske football-liga NFL i nat.

Det var i en træningskamp mod Detroit Lions, at den 22-årige dansker for første gang kunne tage skulderbeskyttere og hjelm på og officielt tørne ud for New England Patriots i verdens største sportsliga.

Og det blev til fuld spilletid for Froholdt på den offensive linje i en kamp som Patriots dominerede og vandt med 31-3.

Annonce
New England Patriots dominerede i nat i sin årets første træningskamp. Og her fik Hjalte Froholdt fra Svendborg debut. Foto: Scanpix/Gregory Shamus/Getty Images/AFP

Det skal man nødvendigvis ikke lægge det helt store i, for en stribe af de normale startere - herunder Patriots superstjerne, quarterback Tom Brady - spillede ikke. Men til gengæld lyder der pæne ord fra flere folk, der følger Patriots.

Blandt andet Doug Kyed, der følger Patriots som journalist på sitet NESN.com, og på Twitter knytter han ordene "god debut" på præstationen.

Også danske Jacob Nørtov, der i mange år har drevet NFL-sitet draftday.dk og særligt følger Patriots, mener, at det gik fornuftigt for Froholdt.

- Masser af spilletid til Froholdt i nat primært på venstre guard. Gjorde det godt og kan bygge videre på en fin debut, tweeter Jacob Nørtov.

Hjalte Froholdt blev i april draftet som den kun anden dansker i NFL, da de forsvarende Super Bowl-mestre valgte ham i den fjerde af syv runder i den årlige NFL Draft. Her vælger de 32 NFL-hold på skift spillere fra collegerækkerne, og dengang knyttede Søren Hygum, der sammen med Jacob Nørtov i en årrække drev draftday.dk, følgende ord på valget af Froholdt:

- Det viser, at Patriots ser ham som en spiller med potentiale til at starte, og han kan altså få masser af spilletid. Hvis han var valgt i syvende runde ville det stadig være helt vildt flot og imponerende, men også været med den udsigt, at man måske ikke får så mange år i NFL. Men når han er valgt i fjerde runde, kan man godt tillade sig at tro på, at han får en længere karriere, også som starter.

Om han allerede i år har en chance for at komme i startopstillingen, vil de kommende uger vise.

New England Patriots tager hul på NFL-sæsonen natten til den 9. september.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce