Annonce
112

Fuld motorcyklist slingrede af sted, før han styrtede til jorden

Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg.

Tommerup: Fyns Politi blev torsdag aften kaldt til Tommerup, hvor et vidne på rastepladsen på Sortebrovej havde overværet en fuld mands deroute. Ifølge politiet holdt vidnet på rastepladsen, da han klokken 19.21 hørte en motorcykel komme kørende fra Tommerup Stationsby.

Vidnet har oplyst til politiet, at han kunne høre motorcyklen gasse kraftigt op, og han kunne se, at manden, som kørte motorcyklen, havde store problemer med at styre den. Køreturen endte på rastepladsen, hvor motorcyklen væltede, og manden røg ned i noget græs.

Vidnets umiddelbare vurdering var, at motorcyklens fører kunne være påvirket af alkohol, og det kunne politiets patrulje bekræfte efter at have målt hans alkoholpromille i en alkometertest. Den viste 1,7 promille, og den 31-årige mand fra Assens blev derfor sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagning for at få målt en nøjagtig alkoholpromille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom': Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder

Annonce