Annonce
112

Fuld mand kastede kilotung sten efter sikkerhedsvagt uden for Netto

En 32-årig mand blev sent mandag aften anholdt og sigtet for kvalificeret vold mod en vagt uden for Netto på Benediktsgade i Odense. Arkivfoto: MJMSOLO.

Odense: Jurister hos Fyns Politi skal tirsdag vurdere, om en 32-årig mand skal fremstilles i retten med krav om varetægtsfængsling, efter han blev anholdt ved midnatstid mandag aften.

Manden sigtes for kvalificeret vold, efter han mandag kort før midnat kom op og toppes med en sikkerhedsvagt ved den døgnåbne Netto på Benediktsgade. Ifølge oplysningerne til politiet kastede manden, som var beruset, med både sten og flasker på vejen foran butikken, og hans humør blev ikke bedre, da vagten konfronterede manden på grund af hans opførsel.

Ifølge Kenneth Taanquist, vagtchef hos Fyns Politi, endte de to mænds diskussion med, at den 32-årige mand fandt en 1,7 kilo tung sten, som han kastede efter sikkerhedsvagtens hoved.

Vagten nåede at dukke sig og blev derfor ikke ramt, men den 32-årige blev efterfølgende anholdt og er tirsdag morgen fortsat i politiets varetægt, oplyser politiets vagtchef.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce