Annonce
forside

Fuld kaptajn er anholdt: Sejlede fragtskib på grund i Langelandsbæltet

Fyns Politi afgør fredag den videre skæbne for en 49-årig russisk kaptajn, som er sigtet for at overtræde søloven, da han torsdag aften i beruset tilstand sejlede et fragtskib på grund i Langelandsbæltet. Foto: Martin Ramsgaard

En russisk kaptajn blev torsdag aften anholdt efter sprit-sejlads i Langelandsbæltet. Han blev dog fredag løsladt, men fik en både og frakendt retten til at sejle i danske farvande.

Sydfyn/Langeland: Fyns Politi måtte torsdag aften rykke ud til en melding om et grundstødt skib i Langelandsbæltet. Det 85 meter lange fragtskib Eems Carrierforlod havnen ved Lindø torsdag eftermiddag klokken 14.19 og var på vej i sydgående retning. Det havde ifølge Marinetraffic.com kurs mod Liepaja i Letland, da det omkring klokken 21.36 stødte på grund cirka ud for Illebølle.

Da forsvarets Maritime Assistance Service (MAS) modtog et opkald fra det hollansk ejede skib efter grundstødningen, fattede man mistanke.

- MAS-vagten mente, at kaptajnen var beruset, så vi tog derud. Og det viste sig at holde stik: På skibet fandt vi en 49-årig russisk kaptajn, som blev anholdt og sigtet for overtrædelse af søloven, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede.

Skibet ligger fredag morgen fortsat for anker i Langelandsbæltet, men det ventes i løbet af dagen at kunne sejle videre til Nakskov, oplyser Lars Thede. Han kender ikke skibets last, men der ikke fare for udslip, for trods grundstødningen er skroget ifølge politiets oplysninger intakt.

Fredag blev kaptajnen dog løsladt, da promillen skønnes at have været under to. Han får dog en bøde og er frakendt retten til at føre skib i danske farvande. Skibet er beslaglagt indtil bøde er betalt og de maritime myndigheder mener, det er forsvarligt at skibet sejler videre.

Skibet ligger nu for anker ud for stranden ved Illebølle på Langeland. Foto: Martin Ramsgaard

Uheldsramt fragtskib

Det er ikke første gang, berusede søfolk opdages bag roret på et skib i farvandet rundt om Fyn. Natten til 18. april sidste år blev en russisk kaptajn på det portugisisk indregistrerede fragtskib Rix Partner bragt i land, da der var mistanke om, at han stod bag roret i beruset tilstand.

29. december 2014 havde fragtskibet Symphony svære problemer med at finde til kaj i havnen i Assens. Det skyldtes, viste det sig, at kaptajnen, en 51-årig russer, var kraftigt beruset. Da han pustede i politiets alkometer, var promillen højere end de 2,0, som alkometeret kunne måle.

Skibet ramte både molehovedet og en del af kajanlægget, og vurderingen lød umiddelbart på en regning for udbedring af skaderne på 3-400.000 kroner.

Samme skib var i øvrigt involveret i en grundstødning 8. december 2007. Dengang lå skibets kaptajn og sov en brandert ud, da skibet stødte på grund nord for Assens Havn. Selvom kaptajnen blev fyret, fulgte flere uheld skibet. I januar 2008 stødte det på grund ved Nakskov Fjord, og 15. februar 2012 gik skibet på grund på sandbanke ved Marstal.

Annonce

Dødsulykken ved Storebæltsbroen

Den værste ulykke, Storebæltsbroen har været udsat for, skete 3. marts 2005, da fragtskibet Karen Danielsen sejlede ind i broen. En kroatisk styrmand var alene styrehuset, og han omkom ved ulykken, da skibet kilede sig ind under vestbroen cirka en kilometer fra kysten.

Styrehuset på Karen Danielsen blev skrællet af, da skibet ramte broen, og styrmanden blev efter ulykken meldt savnet. Han blev senere fundet og en obduktion viste, at han havde en alkoholpromille på mindst 1,55, da skibet ramte Storebæltsbroen.

Skibets kaptajn og skibets kok, der også var fra Kroatien, blev indlagt på Odense Universitetshospital - kaptajnen havde fået kvæstelser i brystet og i kæben, mens kokken havde fået skadet sit ene øje.

Artiklen er opdateret klokken 10.00 med billeder og klokken 13.30 med oplysninger om, hvordan Anklagemyndigheden er behandlet sagen.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Voldsomt forurenet fabriksgrund uden ejere undrer René: - Jeg tænker, at det ikke kan passe, at det skal overses det her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Årets bedste - Odense-restaurant vinder igen: Ingen gør det bedre end Michelle og Jakob

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Kerteminde

Efter 25 år blev Martin fyret på avisen: Nu nyder han solopgangene fra sit nye rullende kontor

Erhverv

Efter lang forsinkelse: Fynsk fibernet bliver langsomt åbnet for konkurrenter

Erhverv

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Odense

Trafikeret vej i Odense spærres

Hvem skal passe farmor

Plejehjem fik nok af konflikter med pårørende: Nu smitter det gode samarbejde af på alt andet - også sygefraværet

Tyskland

Live: Tysk valgresultat skaber glæde hos både S og V i Danmark

Erhverv

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Odense For abonnenter

Undgik konkurs med fiktive flytninger: Entreprenør-ægtepar mødt med stort millionkrav

Fyn

Skoledag uden skideballer: Fyn kan muligvis også få skoler uden skældud til eleverne

Annonce