Annonce
Nordfyn

Fuld fart på salget af græskar, selv om halloween holdes på nedsat blus

På trods af diverse coronarestriktioner ser det ikke ud til at gå ud over Frants Bernstorff-Gyldensteens salg af græskar. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Selv om Sundhedsstyrelsen i år fraråder børn at gå fra dør til dør i forbindelse med halloween, tyder det ikke på, at det rammer Gyldensteen Gods, som er en af Danmarks største græskarleverandører.
Annonce

Bogense: Listen med coronaaflyste arrangementer er lang, og nu bliver halloween også ramt.

Den amerikanske tradition har efterhånden slået sig fast i mange danskeres bevidsthed. Sundhedsstyrelsen vurderer dog, at smitterisikoen er for høj ved, at udklædte børn går fra dør til dør med budskabet om "slik eller ballade", og derfor anbefaler de, at man dropper traditionen i år.

I stedet forslår de som et alternativ, at man kaster sig over en anden halloween-tradition, nemlig udskæring af græskar.

Forslaget glæder ejer af Gyldensteen Gods, Frants Bernstorff-Gyldensteen. Han leverer i efteråret græskar til flere af landets supermarkeder, som for eksempel Salling Group. Selv om corona sætter en stopper for slikindsamlingen, vurderer han, at det ikke rammer salget.

- Den manglende oplevelse i at de ikke kan gå fra dør til dør, forhindrer dem ikke i at skære græskar, konstaterer han.

Annonce

Frygt for afbestillinger

Selv er Frants Bernstorff-Gyldensteen på nuværende tidspunkt rimelig rolig, men forløbet op til efteråret og halloween har ikke været helt fri for bekymringer.


Den manglende oplevelse, i at de ikke kan gå fra dør til dør, forhindrer dem ikke i at skære græskar.

Frants Bernstorff-Gyldensteen


Gyldensteen Gods er blandt landets største græskarleverandører og har udover supermarkeder også flere forlystelsesparker i kundekartoteket. De bruger de store orange græskar, når der skal laves halloween-udstillinger.

- Da regeringen lukkede ned, kunne man frygte, at nogle af vores kunder sagde, "det kan godt være, at vi har en ordre hos jer, hvor I skal udsmykke hele vores park, men vi må ikke lukke parken op, så det kan ikke lade sig gøre". Det er heldigvis ikke sket. Det er ellers det, som vi har været mest bange for.

Han tilføjer, at der ikke har været nogle ændringer i forhold til, hvordan forlystelsesparkerne har købt ind.

- De har sådan set købt det, de plejer at gøre, og det samme gælder sådan set også for supermarkederne.

Annonce

Købte frø sidste år

Selv om corona efterhånden længe har hængt som en tung sky, har det ikke påvirket Gyldensteen Gods satsning på græskar. Det skyldes delvist, at godset allerede købte denne sæsons frø sidste år.

Frants Bernstorff-Gyldensteen fortæller, at der var mulighed for at stoppe produktionen inden såningen.

- Vi kunne selvfølgelig havde stoppet lige inden, vi såede, men der var ingen, der kunne vide, at det her corona ville blive ved. Og her sidder vi altså og kan konstatere, at det i hvert fald ikke har påvirket vores salg negativt.

Det er endnu for tidligt for Frants Bernstorff-Gyldensteen at spå, om halloween-salget bliver bedre end normalt, før årets uhyggeligste dag kommer lørdag den 31. oktober.

De store orange græskar pryder foran Gyldensteen Gods lager. Foto: Victor Bebe Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce