Annonce
Odense

Fuld fart på havnen: Antallet af boliger stiger hastigt

De 178 nye studieboliger, Civica opfører, ligger lige ved Havnebadet. Der er flere andre havne-byggerier i gang eller på vej i nær fremtid. Foto: Nils Svalebøg

Flere byggerier er i fuld gang på havnen i Odense, og endnu flere er på vej. Ifølge havnedirektør Carsten Aa står investorerne nærmest i kø. - Hvis vi ville, kunne vi sælge det hele i morgen, siger han.

Annonce

De første 130 af 178 nye ungdomsboliger på Stenfiskerkajen på Odense Havn står klar til indflytning fra august 2017, og resten er færdige i januar 2018. Den femte og sjette blok i Promenadebyen er også snart klar til at tage imod nye beboere. Og flere nye byggerier med både dagligvarebutikker, boliger og erhvervslokaler er enten netop gået i gang eller er på vej til at blive sat i gang i den nærmeste fremtid.

Kort sagt: Der er for alvor igen kommet fart på byomdannelsen af inderhavnen i Odense, som ellers blev sat tilbage i årene efter finanskrisen ramte.

Det er Lindø Port of Odense, der ejer de fleste af arealerne, og adm. Carsten AA, er da også særdeles tilfreds med tingenes tilstand.

- I øjeblikket har vi et til to møder med investorer hver eneste uge. Og det er blandt andet nogle af de store spillere, vi taler om, siger han.

Pensionkasser og den slags?

- Ja.

Annonce

Kan stille større krav

Efterspørgslen på at købe arealer ved havnen i Odense er så stor, at Carsten Aa selvsikkert tør sige det på denne måde:

- Hvis vi ville, kunne vi sælge det hele i morgen.

Men det kommer ikke til at ske, fastslår han. For det er ikke i hverkenhavnens eller byens interesse. Dels går der stadig nogle år, inden nogle af arealerne blive ledige i takt med, at aftalerne med de nuværende lejere udløber, og dels ville det oversvømme markedet og skabe for stor konkurrence i forhold til byggerier andre steder i byen.

Der ville også være en risiko for, at antallet af boliger overhalede tilvæksten af nye borgere, hvis så mange boliger blev bygget og opført på samme tid. Og ikke mindst ville det betyde, at Lindø Port of Odense ikke ville kunne få de bedst mulige priser for arealerne.

At udbyde arealerne i mindre bidder giver også bedre muligheder for at stille krav til kvaliteten af det, der skal bygges. F.eks. ser Carsten Aa ikke for sig, at der skal opføres flere blokke som de seneste, der er bygget i Promenadebyen.

- De sidste blokke, der blev opført, bærer lidt præg af, at der skulle tjenes lidt hurtige penge. Men det var en anden tid. Nu er markedet til, at vi kan kræve en højere kvalitet, siger han.

Annonce

1200 bor på havnen

I 2003, da de første spadestik til havneomdannelsen blev taget, boede der nærmest ingen ved havnen i Odense. De seneste tal viser, oplyser Odense Kommune, at der i september 2016 var 1200 personer med adresse i samme område. Og tallet vil stige kraftigt i de kommende år, ligesom området vil begynde at få flere dagligdagsfunktioner som f.eks. muligheder for indkøb.

For ud over de byggerier, der allerede er i gang, er flere på vej. F.eks. på hjørnegrunden ud mod Toldbodgade og Havnegade - overfor OK-tankstationen. Her vil Reitan Ejendomme (dem med Rema1000) opføre 15.000 etagekvadratmeter med cirka 65 nye boliger, kontorer, to forretninger (mindst en med dagligvarer) samt et parkeringshus.

Carsten Aa oplyser, at der i øjeblikket også er en planlægningsproces i gang, som skal skabe plangrundlag for, at der kan opføres op mod 300 studieboliger på den såkaldte "Stark-grund", som ligger nær havnen lige på den anden side af Toldbodgade. Hvem investoren er, ønsker han dog på nuværende tidspunkt ikke at oplyse.

Den samlede plan for byomdannelsen på Odense Havn, der blev politisk vedtaget sidste år, skaber mulighed for, at der med tiden kan opføres cirka 2500 boliger i området omkring havnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce