Annonce
Odense

Fugtproblemer i Gartnerbyen opdaget i maj: Nye lejere fik intet at vide

Nybyggeriet i Gartnerbyen er ramt af skimmelsvamp. Allerede tilbage i maj begyndte der at være fugtproblemer i nogle af de ubeboede lejligheder, men ifølge PFA-chef gik alvoren først op for ejeren i i slutningen af juni. Foto: Michael Bager
Der var allerede problemer med fugt i flere lejligheder i Gartnerbyen i Odense i maj, men det fik nye lejere ikke noget at vide om. – Det gør mig da forarget, siger beboer.
Annonce

Bolbro: Flere af de beboere i Gartnerbyen, der nu bliver nødt til at flytte på grund af et fund af skimmelsvamp, blev noget overraskede, da de på et beboermøde om sagen torsdag eftermiddag fik at vide, at der allerede tilbage i maj blev konstateret fugtproblemer i flere af lejlighederne.

Blandt dem var et kærestepar fra Odense, der først for nylig er flyttet ind i deres lejlighed, men som intet fik at vide om problemerne, da de skrev under på lejekontrakten.

- Jeg synes sådan set, at vi er blevet behandlet godt og hurtigt har fået tilbudt en ny lejlighed, som vi kan blive genhuset i. Men det gør mig da forarget, at de har kendt til fugtproblemer siden maj. Hvorfor fik vi ikke noget at vide om det, da vi lejede lejligheden for mindre end en måned siden? På det tidspunkt burde man da have vidst nok til, at man kunne fortælle beboerne om det, siger den mandlige del af kæresteparret, der ikke ønsker at stå frem med navn.

Han peger på, at parret ville have afventet situation, hvis de havde fået noget at vide om fugtproblemer:

- Ja, så havde vi da helt sikkert ventet på, at der kom en afklaring. Det er klart.

Kæresteparret er nu i stedet en del af de omkring 65 beboere, som skal genhuses i op til otte måneder, mens den præcise årsag til fugtproblemerne og skimmelsvampen bliver klarlagt og udbedret.

- Vi skal formentligt allerede flytte i den anden lejlighed i næste uge. Så der må vi jo så igen bruge nogle feriedage på flytning.

Annonce

Løbende erkendelse af problemet

Chef for Danske Ejendomme i PFA, Mikael Fogemann, deltog selv på beboermødet og bekræfter, at man siden maj har døjet med fugtproblemer i nogle enkelte af de ubeboede lejligheder.

- I maj måned starter man med at få nogle indikationer af, at der er fugtproblemer i nogle af de ubeboede lejligheder, siger Mikael Fogemann, der dog ikke mener, at der tidligere i forløbet har været grund til at orientere en bredere kreds af beboere.


Det gør mig da forarget, at de har kendt til fugtproblemer siden maj. Hvorfor fik vi ikke noget at vide om det, da vi lejede lejligheden for mindre end en måned siden?

Beboer, der nu skal genhuses


- Det er et helt fair spørgsmål at stille, men der var altså ikke nogen som helst grund til at stoppe udlejningen med det, vi vidste tilbage i maj måned. Det er vigtigt at forstå, at alvoren altså først går op for os, da vi den 26. juni bliver bekendt med, at der formentlig er et systematisk problem i ejendommen. Før den 26. juni har vi ikke haft nogen som helst tro på eller viden om, at vi skulle i gang med den proces, som vi har sat gang i nu, siger Mikael Fogemann, der peger på, at undersøgelserne af de ubeboede lejligheder påviste skimmelsvamp i syv ud af ni undersøgte lejligheder.

Annonce

Ukendt land

Andre beboere udtrykte på torsdagens møde bekymring for, at de igennem længere tid kan have boet i lejligheder med skimmelsvamp, der kan sidde i møbler og gardiner.

Ifølge Mikael Fogemann er alle beboere i første omgang blevet tilbudt at få lavet en luftprøve, der kan give en indikation om, hvorvidt der er grund til bekymringen.

Det er omkring 65 beboere, som nu skal genhuses - formentligt imellem seks til otte måneder. De slipper for at betale husleje i en måned som en kompensation. Foto: Michael Bager

Indtil videre er der dog ikke fundet skimmelsvamp i nogle af de beboede lejligheder, understreger Mikael Fogemann, der ikke før har skullet håndtere en lignende sag i nogle af PFA’s mange ejendomme.

- Vi har aldrig set det før, så vi har faktisk været chokerede – ikke mindst på beboernes vegne. Det er jo ikke så svært at sætte sig ind i, at det må være en irriterende og frygtelig situation for dem, siger han.

Annonce

Fugt i fundamentet

De videre undersøgelser skal nu vise omfanget og årsagen til, at der er kommet skimmelsvamp i lejlighederne. Mistanken går lige nu op, at trægulvene er blevet lagt for tidligt.

- Vi har selvfølgelig nogle formodninger om, hvad der kan være gået galt. Og en af de formodninger er, at trægulvene er blevet lagt, mens der har været fugt i den underliggende konstruktion. Men det er ikke noget, som vi ved med sikkerhed endnu, siger Mikael Fogemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekspert: Der ruller hoveder i Barcelona

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce