Annonce
Sport

Fuglsang får stærkt hold til hjælp i Ardenner-brag

Eric Lalmand/Ritzau Scanpix
Der er store forventninger til Jakob Fuglsang i Liège-Bastogne-Liège, hvor Astana stiller med stærkt hold.

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang (Astana) skal forsøge at levere en toppræstation i monumentet Liège-Bastogne-Liège søndag.

Til den opgave får den 34-årige dansker stærke holdkammerater omkring sig i jagten på et topresultat, efter at Fuglsang onsdag blev nummer to i Flèche Wallone.

Her åbnede danskeren op i finalestigningen Mur de Huy, og kun Quick Steps Julian Alaphilippe havde flere kræfter på dagen.

Astanas ledelse må da også have været godt tilfreds med både Fuglsang og holdet, for ifølge holdets hjemmeside er der genvalg til samtlige holdets ryttere til løbet søndag, som er den sidste af tre såkaldte Ardenner-klassikere.

Det betyder, at Jakob Fuglsang får følgeskab af Ion Izagirre, Gorka Izagirre, Davide Villella, Luis León Sanchez, Alexey Lutsenko og Omar Fraile i Liège-Bastogne-Liège.

Ud over onsdagens andenplads, så har Fuglsang også vist storform i den første Ardenner-klassiker, da han blev nummer tre i Amstel Gold Race.

Onsdag lod han da også vide, at han har store forventninger til søndagens løb, som umiddelbart vurderet passer Fuglsang bedre end Flèche Wallone.

- En af favoritterne kan man nok betragte mig som. Det kan man nok godt være bekendt.

- Jeg er motiveret, og det er måske det løb (af de tre), der passer mig bedst, sagde Jakob Fuglsang efter andenpladsen i Flèche Wallone.

Der findes fem monumenter i cykelsporten. Ud over Liège-Bastogne-Liège, så hører også Milano-Sanremo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix og Lombardiet Rundt til i kategorien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce