Annonce
Sport

Fuglsang bliver Astanas kaptajn i Giro d'Italia

Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Efter at have satset på Tour de France i flere sæsoner sadler Jakob Fuglsang om og bliver kaptajn i Giroen.

Den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang skal være kaptajn for Astana i Giro d'Italia. I Tour de France forventer han at blive hjælperytter.

Sådan siger Fuglsang om sine planer for den kommende sæson i et interview med TV2 Sport.

- Jeg vil stadigvæk gerne forsøge at give det (klassementet, red.) en chance. Nu er det ikke gået, som jeg havde håbet i Touren de sidste par år, så for at prøve noget nyt, tror jeg, det kunne være godt og fornuftigt at forsøge det i Giroen, siger Jakob Fuglsang TV2 Sport.

Fuglsang har deltaget i Giro d'Italia en enkelt gang. Det var i 2016, hvor han sluttede på en samlet 13.-plads.

34-årige Fuglsang har tidligere givet udtryk for, at han vil satse på et godt resultat ved OL i Tokyo, som køres umiddelbart efter afslutningen på Tour de France.

Alligevel ser det ud til, at han stiller til start i Touren for ottende år i træk.

- Lige nu ser det umiddelbart ud til, at jeg kommer til at køre Touren som hjælperytter for Lopez (Miguel Ángel López, red.), uden at det er 100 procent sikkert, og det er lidt med tanke på ruteprofilen, både i forhold til at Giroen passer mig ret godt, og at Touren kan passe ret godt til Lopez, siger Jakob Fuglsang.

For tre år siden vandt Fuglsang sølv i landevejsløbet ved OL i Rio, hvilket han betragter som et vendepunkt i karrieren.

2019 har været det hidtil bedste år i karrieren for den alsidige rytter. I foråret vandt han en etape i Tirreno-Adriatico og triumferede i klassikeren Liege-Bastogne-Liege.

Over sommeren blev den strålende kørsel fulgt op af en samlet sejr i etapeløbet Criterium du Dauphiné og en etapesejr i Vuelta a España.

Årets Tour de France endte til gengæld som en skuffelse for Fuglsang, der sigtede efter en topplacering, men udgik på 16. etape efter en styrt.

/ritzau/

Annonce
TV2 Sports artikel om Jakob Fuglsangs sæsonplan
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce