Annonce
Assens

Fuglezoo undrer sig over brat genåbning: - Det er ikke rettidig omhu

Danmarks Fugle Zoo genåbner mandag klokken 10. Arkivfoto: Roland Petersen.
Danmarks Fugle Zoo blev i sidste uge lukket af politiet. Nu undrer attraktionen sig over en brat genåbning.

Nårup: Direktør Hans Åge Hjeresen fra Danmarks Fuglezoo har de seneste uger både været rasende på Christiansborg-politikerne og benovet over den økonomiske håndsrækning, han har oplevet fra private.

Torsdag vendte han endnu et blad i følelsesregistret, da han blev noget overrasket, da regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen valgte at lade zoologiske anlæg åbne straks.

Fugleparken ved Nårup åbnede ellers 5. maj, men blev en uge senere lukket af politiet på grund af en lov, som forbød zoologiske haver at holde åbent frem til 8. juni.

Direktøren undrer sig over det grønne lys til genåbningen, der skete fra dag til dag.

- Jeg har et ansvar overfor de mennesker, der arbejder her og hjælper til frivilligt. Vi kan ikke være bekendt at rive og flå dem ud af deres Kristi himmelfartsferie, lyder det fra Hans Åge Hjeresen.

- Vi er sådan set klar, men jeg skal have et godt samarbejde med mine folk, så det kan jeg ikke være bekendt. Det er ikke rettidig omhu at gøre sådan, tilføjer direktøren.

Annonce

Taknemmelig direktør

Danmarks Fugle Zoo genåbner derfor først mandag klokken 10, og Hans Åge Hjeresen fortæller, at det er i disse dage, man kan opleve påfuglene slå halerne op. Det plejer normalt at være en stor attraktion.

Det går i øvrigt støt fremad med at dække tabet på op mod 100.000 kroner ind, fortæller direktøren. Støtteforeningen Frydenlunds Venner har ifølge Hans Åge Hjeresen samlet 33.000 kroner ind i skrivende stund, som først og fremmest skal gå til fuglefoder til vinter.

- Det er ikke kritisk lige nu, men det bliver det til vinter. Jeg er dybt imponeret og taknemmelig over, at medierne har bragt omtalen, og folk har spyttet i kassen. Det er omkring 350 mennesker, der har støttet os med et beløb fra 20 til 200-500 kroner. Der er nogle få, der har givet 1000 kroner. Det kan godt slå benene væk under en gammel håndværker som mig, siger Hans Åge Hjeresen.

Han uddyber, at folkene bag fuglezooen blandt andet i øjeblikket samler mælkebøttefrø for at skaffe foder til fuglene. Senere på sommeren vil man også plukke bær i naturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce