Annonce
Assens

Fuglezoo åbnede for tidligt: Nu bliver den lukket af politiet

Hans Åge Hjeresen, direktør for Danmarks Fugle Zoo, er af politiet blevet bedt om at lukke sin park. Arkivfoto: Jens Wognsen
Danmarks Fugle Zoo har holdt åbent siden 5. maj, selvom zoologiske haver først må åbne 8. juni. Nu bliver den lukket af politiet, men det er rent juristeri, siger direktør Hans Åge Hjeresen, som frygter, at den seks hektar store fuglepark ikke kommer til at åbne igen.

Nårup: Samme dag som landets storcentre igen fik lov at åbne for deres kunder, fik Danmarks Fugle Zoo i Nårup besked på at lukke.

Den seks hektar store fuglepark åbnede for gæster den 5. maj, selvom landets zoologiske haver først er en del af genåbningens fase tre, som er den 8. juni. Og det var for tidligt, har Fyns Politi vurderet.

- Vores vurdering er, at den ikke må have åbent, fordi det er en zoo. Vi følger de generelle retningslinjer fra Rigspolitiet, siger Sunniva Pedersen-Reng, som er kommunikationskonsulent ved Fyns Politi.

Politiet har derfor bedt fugleparken ved Nårup om at lukke igen. Der bliver ikke udskrevet nogen bøder, fordi man har holdt åbent.

Danmarks Fugle Zoo er en udendørs attraktion, som strækker sig over seks hektar. Der er ikke en café, gæster kan gå ind i, og parkens 10-12 bord-bænkesæt er spredt over hele området.

Direktør Hans Åge Hjeresen mener derfor, at det er "rent juristeri", at den ikke må have åbent.

- Vi er en naturpark og sammenligner os med Krengerupskoven ved siden af. Der er ingen forskel på, om man går en tur her, ved Sanderumgård (Den romantiske have, red.) eller ved Egeskov Slot. Jeg kan ikke forstå, hvorfor det lille Z-O-O skal betyde noget som helst. Vi er ikke at sammenligne med by-zoo'er. Der er himmelvid forskel på en stor by-zoo og så os, der ligger herude på landet. Vi har slet ikke det samme gæstetryk. Slet ikke, siger direktør Hans Åge Hjeresen.

Annonce
- I dagens Danmark 2020 kan det ikke passe, at man sidder på Christiansborg og laver så firkantede regler. Der må være nogen, der kan se, at en by-zoo og en land-zoo ikke er det samme. Man kan ikke skære alle over en kam, det kan ikke være rigtigt.

Hans Åge Hjeresen, direktør i Danmarks Fugle Zoo

Frygter, at parken lukker

Fugleparken var i god tro, da den slog dørene op 5. maj, lyder det fra direktøren.

- Vi har kigget på samtlige skrivelser, der har været fra ministerierne. Jeg har kontaktet fire ministerier, og der har ikke været problemer. Men efter, at jeg har snakket med dem om, at der er forskel på, hvordan vi er indrettet, så har de saftsuseme givet Givskud og Knuthenborg lov til at åbne, når bare man kører i bil. Og de ved jo godt, der er forskel, siger Hans Åge Hjeresen.

Han hentyder til, at loven, som ikke skelner mellem størrelse eller gæstetrykket i zoologiske haver, giver mulighed for, at man må holde åbent, hvis publikum transporterer sig i bil.

Der er, ifølge direktøren ingen mulighed for, at Danmarks Fugle Zoo kan få del i hjælpepakker eller anden støtte fra staten, og Hans Åge Hjeresen frygter, at fuglezooen, som også tidligere har været økonomisk presset, ikke kommer til at åbne igen, fordi den mister alle indtægtsmuligheder i foråret.

- I dagens Danmark 2020 kan det ikke passe, at man sidder på Christiansborg og laver så firkantede regler. Der må være nogen, der kan se, at en by-zoo og en land-zoo ikke er det samme. Man kan ikke skære alle over en kam, det kan ikke være rigtigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Fyn

Rekordlavt udbud af fynske sommerhuse

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce