Annonce
Kerteminde

Fugletårne står klar i naturområde: Ornitolog så sjældne fugle ved første besøg

Fugletårnene i Sybergland er hævet en meter over jorden. Foto: Martin Køhl Søholm
To fugletårne står nu klar i Sybergland, men det er endnu ikke det sidste punktum for det store naturområde nord for Kerteminde.

Kerteminde: Egentlig skulle der oprindeligt kun være et, men så viste det sig, at der var råd til to. Og nu står de to fugletårne færdige og er placeret to strategiske steder i Sybergland nord for Kerteminde. Høje er de ikke, men de er bygget efter det, der er tilladt i lokalplanen.

- De er lige hævet en meter over jorden og giver stadig et rigtigt fornuftigt udkig, mener Martin Køhl Søholm, der er biolog ved Kerteminde Kommune.

Han fortæller, at de er bygget som fugleskjul, hvor man kan stå i ly og kigge på fuglene.

Annonce

Mogens Ribo Petersen fra Dansk Ornitologisk Forening Kerteminde er også meget begejstret for de nye tårne.

Han har selv været med til at udpege typen af fugletårne og forklarer, at der især om eftermiddagen er et godt lys ude i området til at kigge på fuglene. Han fortæller, at da han første gang besøgte ét af fugletårnene, var den første flok af fugle, der landede ud for ham nogle sjældne svaner, der hedder pibesvaner

Både Mogens Ribo Petersen og Martin Køhl Søhom synes også, at de nye fugletårne passer godt ind i området, da de er bygget i de samme materialer som læringsmiljøet, der er i Sybergland.

Det er vigtigt huske, at det er muligt at åbne vinduerne, når du skal se på fugle fra tårnene. Foto: Martin Køhl Søholm

Den lokale ornitolog minder om, at man skal huske at trække vinduerne op, når man vil studere fuglene fra tårnene.


Min tilgang til området er egentlig, at det hele tiden skal udvikles med den tanke, at vi har noget natur, som på den ene side skal beskyttes, men også benyttes.

Jesper Hempler (SF), formand for miljø - og teknikudvalget


- Hvis man bare står og kigger gennem plastikken, kan man altså ikke se ret meget, understreger Mogens Ribo Petersen.

Stadig planer for området

Som det ser ud nu, er byggeprojekterne i Sybergland færdige.

- Selvfølgelig vil der nok være en løbende udvikling af området. Det kan jo godt være, at vi får flere gode ideer henad vejen, men rent byggemæssigt har vi ikke nogen planer lige nu, understreger Martin Køhl Søholm.

Det næste skridt for ham bliver at sætte lidt mere turbo på formidlingsdelen. Alle skiltene i området skal opdateres, og der skal udvikles en folder, som turistbureauet kan dele ud.

Jesper Hempler (SF), der er formand for miljø – og teknikudvalget, mener, at Sybergland stadig kan udvikles.

- Min tilgang til området er egentlig, at det hele tiden skal udvikles med den tanke, at vi har noget natur, som på den ene side skal beskyttes, men også benyttes, understreger han.

Jesper Hempler synes blandt andet, at man kunne se lidt nærmere på ruterne. Når man går ad stien fra Dræby og rammer ned mod søen, forestiller han sig, at man kunne komme helt hen til vandet, og der her kunne etableres en slags rasteplads, hvor man kunne sidde og nyde sin madkurv.

- Jeg er også sikker på, at der er biologer og andre, der kan komme med ideer til, hvordan man kan udvikle naturlivet. Derfor tænker jeg, at vi slet ikke er færdige. Men det er godt nu, pointerer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce