Annonce
Nyborg

Füchsel-kort til Børns Vilkår

Franz Füchsels Danmarkskort bliver nu formentlig udgivet i samarbejde med Børns Vilkår.

Nyborg-tegner skifter samarbejdspartner

NYBORG: 10 år tog det for tegner Franz Füchsel at færdiggøre et Danmarkskort i sin såkaldte "myldrestil", men forsøget på at få tegningen udgivet og solgt som plakat til fordel for velgørende formål har vist sig sværere end som så.

Det seneste par måneder har tegneren talt med Dansk Røde Kors, som umiddelbart var interesseret i at udgive kortet som plakat. Nu er det potentielle samarbejde imidlertid indstillet, fortæller tegneren fra sit hjem i Nyborg.

- Det var første gang, Røde Kors skulle forsøge sig med et projekt af sådan en karakter, og der skete ikke rigtig noget, siger Franz Füchsel, som blev enig med Røde Kors om at indstille samarbejdet.

I stedet benyttede han sig af et tilbud, han fik for flere måneder siden i forbindelse med, at han luftede idéen i Fyens Stiftstidende om at udsende sit værk som plakat.

- Jeg har henvendt mig til Børns Vilkår, som er meget interesseret, hvilket de har været fra starten. De har fået plakaten tilsendt, siger han.

Fra begyndelsen har det været vigtigt for den 80-årige satiretegner, at overskuddet fra plakaten skulle gå til velgørende formål og gerne noget med børn.

- Jeg kunne da godt leve med at ramme den ind og hænge den op herhjemme, men nu er hovedsagen, at den kommer ud, siger han.

Stilen på Danmarkskortet er klassisk Füchsel, som man har kunnet opleve ham i utallige myldretegninger. Det vrimler med børn, voksne, dyr, biler, bygningsværker, badedyr og broer på tegningen - blot for at nævne nogle få ting. Der er ganske enkelt detajler til at flere timers opdagelsesrejse på børneværelset, eller hvor man nu kunne hænge plakaten.

I de seneste 50 år har Franz Füchsel været fast satiretegner i Ekstra Bladet og han har også udgivet flere bøger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Støt detailhandlen i Ørbæk

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce