Annonce
Faaborg-Midtfyn

Frygter kæmpe påske-rykind: Fjellebroen Havn lukket for alle andre end bådejerne

Claus Engelbrecht Jensen, direktør for Fjellebroen Havn, er i gang med at klargøre masten til sin egen båd. Han og alle de andre, der har deres både på havnen, må gerne være her, men for alle andre er der adgang forbudt i øjeblikket. Foto: Palle Søby
Kun folk, der har deres båd liggende ved Fjellebroen, må lige nu komme på lystbådehavnen. Det ville ikke være til at styre, hvis folk bare kommer væltende i påsken, vurderer havnens ledelse.

Fjellebroen: Fjellebroen Havn er et vidunderligt sted at nyde det gode vejr - uanset om man har båd liggende i havnen eller bare tager en tur derned som almindelig livsnyder.

Og det ville have været et yndet udflugtsmål her i påsken, hvor folk ville tage derned, spise en is og gå rundt og kigge på bådene og vandet og livet.

Under normale omstændigheder. Men lige nu er det ikke normale omstændigheder. Heller ikke på Fjellebroen Havn. Også her sætter corona dagsordenen, og derfor er det lige nu kun bådejerne, der har adgang til området. Det er lukket for alle andre.

Det står tydeligt skiltet allerede oppe i krydset ved det gamle gæstgiveri og igen nede ved indkørslen til selve havneområdet.

Foran iskiosken møder avisen havnens direktør, Claus Engelbrecht Jensen. Han forklarer:

- Vi har jo fulgt lidt med i udviklingen også på andre havne, og den her uge er lige nøjagtig det tidspunkt, hvor der virkelig begynder at komme liv hernede på havnen igen. Alle skal ned og klargøre deres både, kombineret med at folk kører ud og vil have frisk luft. Vi ville simpelthen ikke kunne styre det. Det er fedt at komme ned til vandet, der sker lidt, og der er flot natur, så jeg kan sagtens forstå, at folk gerne vil herned. Men det går bare ikke med de mennesker, der er her i forvejen. Vi er bange for, at det ville eksplodere, så der lige pludselig ville kunne opstå forsamlinger med mere end 10 mennesker.

Annonce
Adgangsforbuddet er tydeligt skilet allerede i krydset ved det gamle gæstgiveri. Foto: Palle Søby

Tyskere ingen adgang

Forbuddet blev indført lørdag 4. april, og indtil nu er det Claus Engelbrecht Jensens opfattelse, at folk generelt respekterer det.

- Vi har ikke haft nogle episoder eller utilfredse mennesker, der har konfronteret os med, at det var noget mærkeligt noget. Det hænder, at der kommer tyske sejlere, men det må de jo heller ikke i øjeblikket, for de må ikke sejle ud af Tyskland. Så hvis det skulle ske, at der kommer tyske sejlere, skal vi faktisk kontakte politiet, siger havnedirektøren.

Til gengæld må danske sejlere gerne sejle ind til Fjellebroen, og havnens egne sejlere må også gerne sejle en tur.

- Vi lever ikke primært af gæstesejlere, men især af de bådejere, der har deres både liggende fast her, oplyser havnedirektøren.

Adgangsforbuddet gælder, "så længe det er påkrævet", som det er formuleret. Og Claus Engelbrecht Jensen har ikke nogen dato for, hvornår havnen åbner igen for alle.

- Vi kan jo se, at der i forhold til forsamlinger over 10 personer er en ny dato, der hedder 10. maj, og så igen 31. august for "større forsamlinger". Men vi følger det fra dag til dag og fra uge til uge.

Iskiosken åbner ikke

Iskiosken er et trækplaster, der trækker mange mennesker, især når det er godt vejr. På glasdøren står, at den åbner 9. april. Men det gør den ikke. Det er bare ikke blevet streget over endnu.

- Vi har været i dialog med forpagteren, og hun er godt klar over, at hun ikke kan åbne nu. Og vi ved ikke, hvornår det kan ske. Vi må lige trække vejret, siger Claus Engelbrecht Jensen.

Øhavsstien passer lige nord for havnen, og den må man fortsat gerne benytte.

Skiltet holder ikke - iskiosken åbner ikke skærtorsdag. Foto: Palle Søby
Fjellebroen Havn er en idyllisk perle ved øhavet og et populært udflugtsmål - under normale omstændigheder. Foto: Palle Søby
Iskiosken er normalt et træplaster for folk, der siger: "Lad os smutte ned til Fjellebroen og få en is". Men den går ikke i øjeblikket. Foto: Palle Søby
Også her ved indkørslen til selve havneområdet står der skilte om, at uvedkommende ikke må komme her i øjeblikket. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce