Annonce
Indland

Frygter bøder: Tandlæger kæmper for gratis eftersyn

Enkelte tandlægers kamp for at tilbyde et gratis tandeftersyn til særlige patienter vækker opsigt, skriver Politiken.

Tandlæger bliver truet med bøder, hvis de tilbyder kunder gratis eller billige tandeftersyn. De frygter at komme i "bad standing" i Tandlægeforeningen, fortæller en tandlæge.

Tandlæger bliver truet med bøder, hvis de tilbyder kunder gratis eller billige tandeftersyn - men nogle gør det alligevel. Det skriver Politiken onsdag.

Tandlægekæden Godt Smil måtte sidste år droppe et tilbud om gratis tandeftersyn til de patienter, der ikke har været til tandlægen i årevis.

Det gratis eftersyn indeholdt også en behandlingsplan, så patienterne kunne få en fornemmelse af, hvor meget tænderne skulle ordnes efterfølgende.

Den ordning blev dog stoppet af Tandlægeforeningen. Foreningen mener, at det gratis tandeftersyn er i strid med den overenskomst, som tandlægerne har indgået med Danske Regioner.

Politiken har været i kontakt med flere tandlæger og kæder, der også har været tvunget til at droppe de gratis tandeftersyn, eller den rabat de har tilbudt eksempelvis studerende på ydelser.

Ingen ønsker dog at stå frem med navn af frygt for at komme i "bad standing i Tandlægeforeningen", som det bliver udtrykt af en tandlæge, der foretrækker at være anonym.

Helt præcist henviser Tandlægeforeningen til en kendelse fra det såkaldte Landssamarbejdsudvalg, LSU, fra 2014.

Udvalget består af repræsentanter fra både Danske Regioner og tandlægerne og skal fortolke reglerne i overenskomsten i tvivlstilfælde.

Kendelsen fra 2014 fastslår, at tandlæger ikke har "ret til at yde rabat på ydelser, hvor der er aftalt fast honorar. Der kan således ikke tages en anden pris - hverken lavere eller højere", skriver Politiken.

Bliver denne regel overtrådt, kan det udløse bøder, lyder advarslen til flere af de tandlæger, der har tilbudt billige eller gratis eftersyn.

Ifølge formanden for Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn, Anders Kühnau (S), er dog det uklart, hvorvidt de gratis tandeftersyn er i strid med overenskomsten.

- Der har også været en beslutning i LSU, hvor man har givet nogle undtagelsestilfælde. Spørgsmålet er så, om det også gælder enkelt konsultationer, siger han til Ritzau.

- Det vil være oplagt at tage sagen op i LSU igen.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Alvorlig ulykke rystede lokale: Har bedt om sikring af vejkryds i årevis - Det er børnene, vi er bekymrede for

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Sydfyn For abonnenter

Vognmand fra Tåsinge har solgt sit livsværk: - Der er ikke noget vemod. Slet, slet ikke

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Jeg savner aktion på de akutte problemer

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Annonce