Annonce
Erhverv

Frygt ikke generationsskiftet: Ejerskifte giver vækst i danske virksomheder

Et ejerskifte giver både vækst i omsætningen og antallet af medarbejdere. Foto: Colorbox

Mange virksomheder skal igennem et ejerskifte i de kommende år, og det kan være en god mulighed for at vækste. Det viser tal fra Vækstfonden, der samtidig fastslår, at man er bedre stillet ved at overtage et firma frem for at starte sit eget.

Det kan være rigtig godt for en virksomhed at få nye ejere. Det er konklusionen i en ny analyse fra Vækstfonden, der har hjulpet 1.400 virksomheder med ejerskifte siden 2000. Analysen viser således, at virksomhederne i Vækstfondens portefølje i gennemsnit oplever en årlig vækst i omsætning på syv procent de første tre år. Og måler man på antallet af medarbejdere, så ligger væksten på fire procent om året.

- De nye ejere kommer ofte med ny energi og en ny måde at se tingene på. Man ser nogle muligheder, som den gamle ejer ikke har set, og det gør, at virksomhederne vækster på alle parametre efter et ejerskifte, siger Henrik Holst Elstrøm, erhvervskundedirektør i Vækstfonden.

Det anslås, at over 20.000 danske virksomheder skal foretage et ejerskifte inden 2025, og det er en god mulighed for dem, der går med en potentiel virksomhedsejer i maven. Ni ud af ti virksomheder er nemlig stadig aktive tre år efter ejerskiftet, og det er dermed langt mindre risikofyldt at overtage en eksisterende virksomhed end at starte sin egen - det er nemlig kun halvdelen af alle nystartede virksomheder, der overlever de første tre år.

- Når man køber en virksomhed, er fundamentet ofte stærkere, end når man skal starte noget helt nyt. Så hvis man er tryg ved situationen og mener, at man er den rette til at drive forretningen videre, skal man bare kaste sig ud i det, siger Henrik Holst Elstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce