Annonce
Kerteminde

Frygt for giftudslip i Langeskov: Vidner så person blive båret ud af afspærret hus

Specialister fra kemisk beredskab i København ankom til stedet. Foto: Mille Thomsen

Tirsdag var der stort opbud af politi, ambulancefolk og styrker fra beredskabet på Nyborgvej i Langeskov. Ifølge politiet havde en person gjort skade på sig selv med et farligt stof.

Annonce

Langeskov: Tirsdag var en af de centrale veje i Langeksov, Nyborgvej, afspærret i flere timer. Bag afspærringen var et stort opbud af både beredskab, politi, og ambulancefolk. Afspærringen skyldtes ifølge politiet, at en person havde gjort skade på sig selv med et farligt stof.

Thomas Sparvath bor skråt over for ejendommen, der var spærret af. Han var hjemme under hele aktionen og fortæller, at den første politibil ankom til stedet allerede omkring klokken 10.30.

- De spærrede af ved huset og ved krydset ved Vandværksvej, fortæller han.

Kort efter ankom Langeskov Brandvæsen, og ret hurtigt efterfølgende ankom både flere vogne fra Beredskabet, en ambulance og paramediciner.

- De var her længe, før der skete noget. De stod bare og snakkede, fortæller han.

På et tidspunkt gik Thomas Sparvath ud med skraldet.

- Så kom der en politibetjent og sagde, at jeg skulle vende om og gå ind igen, fortæller han. Politiet sagde dog ikke noget om, hvorfor han ikke måtte bevæge sig ud.

Thomas Sparvath og kæresten Maria Geneser fulgte aktionen fra vinduet i deres huset. De havde ikke fået noget at vide om, hvad der foregik og frygtede, at der kunne være tale om et gasudslip.

Da afspærringen af Nyborgvej blev ophævet, og politiet gav grønt lys, kunne flere af gadens beboere vende hjem. Foto: Mille Thomsen
Annonce

Beboere kunne hverken komme ud eller hjem

Senere kunne parret fra deres hus se, at der blev båret en person ud fra en af lejlighederne i bygningen.

- Det var skrækkeligt. Det var virkelig ikke rart at se, fortæller Maria Geneser.

Flere af beboerne på vejen blev bedt om at holde sig indenfor. Og flere beboere kunne ikke komme hjem til deres hus på vejen i det tidsrum aktionen stod på.

Det drejede sig blandt andet om flere beboere, der bor i den ejendom, politiet havde afspærret. De måtte vente til de fik grønt lys fra politiet, før de kunne komme ind i deres hjem.

Anette Christensen bor på Nyborgvej, og hun var ude af huset, da aktionen begyndte. Afspærringen betød dog, at hun ikke kunne komme hjem igen.

- Vi fik at vide, at vi måtte køre et ærinde, fordi det ville tage et stykke tid endnu, før vi kunne komme ind til vores hus, fortæller hun.

- Sikke et beredskab, de har sat i gang. Det må være noget forfærdeligt, siger hun.

Afspærringen blev ophævet omrking klokken 12.45. Foto: Mille Thomsen
Annonce

Rygterne løb

Senere ankom også det kemiske beredskab fra København til stedet med deres specialister.

Politiet meldte til at starte med ikke noget ud om aktionen, men flere af beboere i området havde fået at vide, at de skulle holde sig indendøre, fordi der var et muligt giftudslip. Inden politiet nåede at melde noget ud om aktionen, gik der allerede mange rygter i området. Blandt andet mente nogen, at det bare var en øvelse, nogen troede det var et færdselsuheld, mens andre advarede på facebook om et gasudslip.

Politiet fortalte senere på dagen i en pressemeddelelse, at der i første omgang var frygt for, at der kunne ske et udslip, der kunne være farligt for andre i området. De kunne dog senere konstatere, at der ingen risiko eller fare var for beboere eller andre i området. Afspærringen af Nyborgvej blev ophævet klokken 12.45, mens efterforskningen i og omkring adressen fortsatte.

Politiet kan ikke komme med flere oplysninger til sagen af hensyn til den person, sagen drejer sig om.

Foto: Mille Thomsen
Foto: Mille Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce