Annonce
Nyborg

Frygt for brand i Lieffroy: Skovtoilet brændte

Toilettet ligger kun få meter fra den kendte Restaurant Lieffroy, som kan ses i baggrunden. Foto: Simon Holt
Ilden kom hurtigt under kontrol, da brandvæsnet fredag morgen måtte rykke ud til en brand i et toilet omgivet af skov og populær restaurant.

NYBORG: Det var heldigt, at en forbipasserende valgte at lægge vejen forbi Hesselhuset fredag morgen.

Det fortæller vagtchef Anders Furbo Therkelsen, som måtte rykke ud til branden.

- Klokken 07.02 får vi en anmeldelse om, at der er en brand i et offentligt toilet ved Hesselhuset. Anmelderen er bekymret for, at branden kan sprede sig til skoven og bygningerne omkring, siger han.

Bekymringen var da også reel, da toilettet ligger i læ i skovbrynet med store bøgetræer og løv omkring sig, imens den kendte Restaurant Lieffroy er placeret kun få meter derfra.

Heldigvis lykkedes det dog brandvæsnet at få flammerne under kontrol.

- Vi fik hurtigt styr på branden, hvor skaderne var isoleret til selve toilettet. Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige yderligere om brandens arnested eller årsag, fortæller vagtchefen.

Annonce
Selvom brandvæsnet hurtigt fik branden under kontrol, nåede flammerne alligevel at gøre skade. Foto: Simon Holt

Indbrud

Kun få hundrede meter fra Hesselhuset blev der i øvrigt begået et indbrud i løbet af torsdagen, nærmere bestemt i Bredahlsgade.

Ifølge politiets døgnrapport blev hoveddøren til huset formentlig sparket ind, da hele karmen er røget af.

Tyven har derefter haft færden i køkken og stue, hvor kun tøj er blevet stjålet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce