Annonce
Nyborg

Frygt for brand i Lieffroy: Skovtoilet brændte

Toilettet ligger kun få meter fra den kendte Restaurant Lieffroy, som kan ses i baggrunden. Foto: Simon Holt
Ilden kom hurtigt under kontrol, da brandvæsnet fredag morgen måtte rykke ud til en brand i et toilet omgivet af skov og populær restaurant.

NYBORG: Det var heldigt, at en forbipasserende valgte at lægge vejen forbi Hesselhuset fredag morgen.

Det fortæller vagtchef Anders Furbo Therkelsen, som måtte rykke ud til branden.

- Klokken 07.02 får vi en anmeldelse om, at der er en brand i et offentligt toilet ved Hesselhuset. Anmelderen er bekymret for, at branden kan sprede sig til skoven og bygningerne omkring, siger han.

Bekymringen var da også reel, da toilettet ligger i læ i skovbrynet med store bøgetræer og løv omkring sig, imens den kendte Restaurant Lieffroy er placeret kun få meter derfra.

Heldigvis lykkedes det dog brandvæsnet at få flammerne under kontrol.

- Vi fik hurtigt styr på branden, hvor skaderne var isoleret til selve toilettet. Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige yderligere om brandens arnested eller årsag, fortæller vagtchefen.

Annonce
Selvom brandvæsnet hurtigt fik branden under kontrol, nåede flammerne alligevel at gøre skade. Foto: Simon Holt

Indbrud

Kun få hundrede meter fra Hesselhuset blev der i øvrigt begået et indbrud i løbet af torsdagen, nærmere bestemt i Bredahlsgade.

Ifølge politiets døgnrapport blev hoveddøren til huset formentlig sparket ind, da hele karmen er røget af.

Tyven har derefter haft færden i køkken og stue, hvor kun tøj er blevet stjålet.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce