Annonce
Ugens Bedste

Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Annonce

Det kommer ubehageligt tæt på, når fængslingen af en 29-årig mand med bopæl på Fyn kædes sammen med den storstilede antiterroraktion, der midt på ugen overtog nyhedsdagsordenen i Danmark. Selv om vi endnu ved meget lidt om det, politiet, efterretningstjenesten og justitsministeren kalder for et forestående terrorangreb, så har onsdagens begivenheder vækket frygten for et terroranslag på dansk grund.

Desværre. Fordi den irrationelle frygt er terrorens farligste virkemiddel. Det er den, der kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen, når tankerne stikker af på regionaltogets morgenafgang mellem Nørre Aaby og Odense: Ser manden på sædet overfor ikke lidt mistænkelig ud? Hvad nu hvis det er sprængstof, han har i den tungt pakkede rygsæk?

Følelsernes tankespind er spild af bekymring. Statistisk set er risikoen for at møde en voldelig død forårsaget af en vanvittig terrorist tæt på nul. Det er værd at huske i en tid, hvor mulige terrorforberedelser på dansk grund trækker de store overskrifter. Og det kan jeg forsikre, at de vil gøre i en rum tid. Ligesom politiet gør det, tager vi det nemlig dødsens alvorligt, hvis en lille flok forskruede mænd og kvinder sysler med sprængstoffer og planer om at detonere dem som et angreb på det vigtigste, vi har: Vores frihed og troen på det gode i vores medmennesker.

Og al erfaring viser heldigvis, at den er fremherskende - medmenneskeligheden. Det vil vi forhåbentlig se fra lørdag, hvor avisen sammen med Frelsens Hær tager hul på årets juleindsamling Fyn hjælper Fyn - for 10. gang. De seneste år har vi med generøs opbakning fra gode mennesker som dig, kære læser, samlet penge ind til mennesker, som ikke har råd til at holde jul. Vi håber at kunne samle en kvart million kroner i år, så hvis du kan undvære lidt til nogen, der mangler, vil jeg opfordre dig til at læse om indsamlingen i lørdagsavisen.

Den afspejler nemlig virkeligheden. Og den handler som bekendt om meget andet end en flok forskruede mænd og kvinder, der er mistænkt for at forberede noget, der allerede inden udførelsen har ramt os med frygt.

God weekend.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce