Annonce
Nyborg

Frustreret byrådsmedlem: - Det kan bare ikke være rigtigt

Jesper Nielsen (S) har i et forsøg på at få loven ændret skrevet brev til erhvervsministeren. Foto: Robert Wengler.
Jesper Nielsen (S) vil have ministeren til at overveje, om det ikke er på tide at stille dårlige og rådne rådgivere til ansvar.
Annonce

Nyborg: - Det strider mod en helt grundliggende retfærdighedsfølelse. Når du bygger et dårligt hus, kan du blive slæbt i retten, men den rådgiver, som har rådgivet om, hvordan huset skal bygges, er fuldstændig ansvarsfri.

Byrådsmedlem i Nyborg, Jesper Nielsen (S), har fået nok af dårlige rådgivere og konsulenter, der koster kommunen ekstra penge.


Når du bygger et dårligt hus, kan du blive slæbt i retten, men den rådgiver, som har rådgivet om, hvordan huset skal bygges, er fuldstændig ansvarsfri.

Jesper Nielsen (S)


Han har sammen med sine kolleger i byrådet netop måttet bevilge 19,6 millioner kroner ekstra til Nyborg Svømme- og Badeland.

For knap et halvt år siden var løbske udgifter til et børnehus, der tvang lokalpolitikerne til skatteborgernes lommer.

Annonce

Ingen erstatning

Som love og regler er indrettet i dag, kan en kommune i praksis ikke søge erstatning for de ekstra udgifter, dårlig rådgivning fører med sig.

- Og det synes jeg simpelthen ikke kan være rigtig, siger Jesper Nielsen, som i et brev til erhvervsminister Simon Kollerup (S) nu opfordrer til en lovændring:

"Jeg vil opfordre dig til at ændre den nuværende lovgivning, så byggerådgivere kan stilles til ansvar for den rådgivning, de leverer. Jeg er sikker på, at det på meget kort tid vil være med til at øge kvaliteten af byggerådgivningen gevaldigt. Om ikke andet vil rådgiverne nok stoppe med at være så skråsikre i deres vurderinger, hvis de skal stå til ansvar for det siden", hedder det i brevet.

- Der er mange dygtige konsulenter, og mange sager, som kører uproblematisk, påpeger Jesper Nielsen over for Fyens Stiftstidende.

- Men der er altså også nogle, hvor det bare er helt omkostningsfrit at sige et eller andet. Og når det så viser sig, det ikke holder vand, er de fuldstændig ligeglade, tilføjer han.

Det er kun få dage siden, hans brev blev sendt afsted, så erhvervsministeren har endnu ikke haft mulighed for at forholde sig opfordringen til at sørge for en lovændring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce