Annonce
Kerteminde

Frustreret apoteker appellerer til folk: Opfør jer pænt og lad være med at hamstre

Apoteker Frank Hansen er glad for sine kunder, og har mange, der er hensynsfulde i denne tid. Men han og personalet har desværre også oplevet aggressive kunder, der prøver at hamstre. PR foto
På apoteket i Kerteminde betyder coronavirus frustrationer over kunder, der trods myndighedernes opfordringer forsøger at hamstre medicin.

Kerteminde: - Godt nok påpeger mange af apotekets kunder, at de ikke hamstrer, men fakta er, at vi de seneste fire dage, alle dage har haft lige så travlt som de allertravleste enkeltdage op til jul og påske. Vi har også set flere recepter fra lægerne på både fire, seks og 12 pakker af det, som kunderne vurderer er vigtig medicin for dem. Problemet er bare, at der også er andre, som har samme behov, og dem skal vi også sikre, at der er medicin til. Vi prøver at fordele og udlevere, så alle kan få deres medicin. Vores bøn til kunderne er, at de IKKE hamster, men handler som normalt, og har de medicin til en periode, så lad være med at belaste systemet unødvendigt.

Således lyder det fra apoteker Frank Hansen, da han frustreret henvender sig til avisen.

Annonce

Forholdsregler på apoteket

Apoteker Frank Hansen har følgende opfordring til sine kunder:

Er man smitte -/symptomfri og ikke i risikogruppen, kan man trygt komme ind på apoteket, blot skal man udvise særlige hensyn:

- Kan man se, at der er mange på apoteket, så bliv udenfor, indtil der er færre derinde.

- Sørg for god håndhygiejne og sprit af, inden du går ind.

- Hold afstand. Både til andre kunder og til personalet.

- Undgå at hoste og tale direkte i ansigtet på apotekspersonalet.

- Betal med kort så vidt muligt.

- Lad vær med at hamstre.

- I fællesskab kan vi alle bidrage til at vi hurtigere får en mere normaliseret hverdag. Vi løber stærkt og gør alt, hvad vi kan, sammen med kunderne, lyder det fra apotekeren. /cak

Skælder personalet ud

Dagligt oplever personalet på apoteket i Kerteminde i denne tid, at kunder taler decideret grimt og aggressivt til personalet, når restriktionerne på, hvor meget medicin der må købes ad gangen i disse tider, håndhæves.

- Vi oplever også kunder, som skælder ud over, at vi ikke har alcogel, og bebrejder os for ikke at gøre nok med hensyn at undgå smittespredning. Dette samtidig med, at andre kunder slet ikke viser interesse for at undgå at risikere at smitte personalet. Eksempelvis har vi oplevet en person, som efter egen oplysning var sendt i isolation af egen læge, og som så ifølge personen selv også var sendt på apoteket af lægen for at købe vitaminer, lyder det frustreret fra Frank Hansen, som heldigvis også oplever mange kunder, der er hensynsfulde og udviser stor forståelse.

Apotekerens bøn i disse coronatider er, at folk ikke forsøger at hamstre, samt at man ikke går ind på et apotek, hvis man er i risiko for at have været udsat for coronasmitte eller udviser symptomer på sygdom.

- Det er nemlig sådan, at hvis apotekspersonalet smittes, så kan det i yderste konsekvens ende med at vi må lukke ned, understreger han. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce