x
Annonce
Nordfyn

Fru Nielsen fejrede pandekagedag med 120 børn

Klovnen Kisser havde taget sin trompet med til pandekagefest i Fru Nielsens Køkken. Foto: Thomas Gregersen
Klovnen Kisser truttede i sin trompet og i køkkenet blev der bagt mere end 500 pandekager, da Fru Nielsens Køkken i Otterup havde inviteret alle byens småbørn til fest.

Otterup: Nøj, der er mange, lød det fra en lille gut, der sammen med sine venner fra børnehaven flokkedes om bordet, hvor stakkene af lune pandekager kunne have gjort selv Rasmus Klump og hans venner mætte. Godt 120 børn fra Otterups vuggestue, børnehaver og dagplejere havde taget plads på gulvet, hvor de fint foldede pandekager blev indtaget med sukker og hindbærsyltetøj.

Det er første gang Fru Nielsens køkken har holdt pandekagefest, men det bliver ikke den sidste. Succesen var nemlig til at få øje på og børnene fik leget og danset med balloner på tværs af alderstrin.

- Vi har jo det årlige arrangement, hvor plejehjemmene bliver inviteret til spisning på kartoflens dag, men da Susanne læste, at tirsdag var den internationale pandekagedag, foreslog hun at vi også skulle lave et arrangement for byens yngste borgere, fortæller Tina Krogh.

I døren blev de unge mennesker modtaget af klovnen Kisser og selvom duften af dagens friskbagte menu hang i luften, var der god ro og orden, mens de mange våde flyverdragter skulle tages af.

I køkkenet stod Tina Krogh for at håndtere de fire stegepander på gasblussene, mens flere bradepander langsomt blev fyldt.

Børnene ankom i hold fra klokken 9.30 og de fleste havde tilbagelagt turen til fods i flyverdragter, så der var godt bud efter pandekagerne. Foto: Thomas Gregersen
Tina Krogh havde allerede bagt pandekager på fire pander i fire timer og bagningen fortsatte med fuld fart, mens det øvrige personale sørgede for at hygge om børnene og bære forsyninger ind. Foto: Thomas Gregersen
International pandekagedag. Foto: Thomas Gregersen
International pandekagedag. Foto: Thomas Gregersen
International pandekagedag. Foto: Thomas Gregersen
International pandekagedag. Foto: Thomas Gregersen
International pandekagedag. Foto: Thomas Gregersen
International pandekagedag. Foto: Thomas Gregersen
International pandekagedag. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce