Annonce
Debat

Frodig kulturfantasi midt i et corona-år

Chefredaktør Mogens G. Madsen, Vejle Amts Folkeblad.

Vejle Kommune uddeler på torsdag den årlige kulturpris og initiativpris.

På forhånd kunne man tro, at det ville være en smule op ad bakke i et år, der i den grad har været præget af corona og nedlukning. Og det afspejler sig da naturligt nok også i udvalget, men ikke kun negativt.

Mulighederne for at markere sig kunstnerisk overfor et større publikum har været en vanskelig opgave. Men når man læser ned gennem listen med de nominerede til de to priser forbløffes man over, hvor meget kreativitet og fantasi det trods corona, alligevel har været muligt at udfolde i Vejle.

Annonce

Der er i alt 18 nominerede projekter eller personer. Og selvom der er et vist personsammenfald i nogle af nomineringerne, er det nu alligevel et rigt udvalg leveret af det lokale kulturliv. Corona eller ej, så har de haft noget på hjerte, der skulle ud.

Det skal vi huske at værdsætte, ikke blot med en pris en gang om året, en pris som stadig er alt for lille, men også når samfundet lukker op igen. Kulturen sprang til med kreativ underholdning og fine happenings under nogle af corona-nedlukningerne. Og det er en verden, der i den grad har kunnet mærke, at man ikke kunne komme ud og vise sin kunst frem.


Først og sidst er det dig som kulturforbruger, der kan yde den ypperste form for støtte, nemlig i form af din interesse.


Husk derfor at bruge og støtte det lokale kunstliv. Det er fint og godt med offentlig opmærksomhed, men først og sidst er det dig som kulturforbruger, der kan yde den ypperste form for støtte, nemlig i form af din interesse.

Og dette corona-år har virkelig gjort det begribeligt for mange af os, hvor meget vi savner det at opleve kultur sammen. Ved koncerter eller udstillinger. I teateret eller ved et foredrag. Når man har pløjet den sidste Netflix-serie igennem, så trænger man til duften af rigtig levende kultur.

I dagens avis har vi brugt et par sider på at fortælle om de 18 nominerede. Og man må sige, at vi kommer godt rundt i de kulturelle bede i Vejle Kommune. Det er faktisk en fornøjelse at se, hvor alsidigt et udvalg, der er tale om. Uddelingen foregår i Vejle Musikteater ved et arrangement, der transmitteres live.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce