Annonce
Nordfyn

Frivilligt socialt arbejde: Her lander der støttekroner i 2020

Hjerteforeningen Nordfyn har fået økonomisk støtte til Børnebørnenes Madværksted, hvor bedsteforældre og børn laver sund mad i fællesskab. Her Gurli Kröll (tv) og barnebarnet Lærke Marie Hansen (th). Foto: Kirsten Staffensen
Der er i alt 63 frivillige sociale foreninger på Nordfyn, der har ansøgt om støttekroner i 2020. Social- og sundhedsudvalget har offentliggjort, hvordan de sammenlagt 676.400 kroner bliver fordelt, og her er et udpluk.

Brødtekst

Annonce

1) Børnebørnenes Madværksted (Hjerteforeningen Nordfyn)

Hjerteforeningen Nordfyn har fået bevilliget 25.000 kroner til hjerterigtig motionopfølgning på kommunal rehabilitering, cafe og foredrag. Derudover har Hjerteforeningen fået 12.000 kroner til Hjerteforeningens aktivitet "Børnebørnenes Madværksted": et madlavningskursus for børnebørn og bedsteforældre, hvor et barnebarn og en bedsteforælder deltager på kurset i par. Selve undervisningen varetages af en faguddannet underviser, og der er fokus på sund madlavning. Hver kursusgang afsluttes med fællesspisning.

2) Dansk Flygtningehjælps frivilliggruppe

Dansk Flygtningehjælps frivilliggruppe har fået bevilliget 15.000 kroner.

Støttekronerne går til lektiecafé, sommerudflugter og fællesspisning.

3) Dansk Blindesamfund Fyn

Dansk Blindesamfund Fyn har fået bevilliget 10.000 kroner.

Støttekronerne går til en omsorgsklub.

4) NEFOS Nordfyn

NEFOS Nordfyn, Netværket for Selvmordsramte, har fået bevilliget 7.500 kroner.

Støttekronerne går til kompetenceudvikling af frivillige, PR og kørselsgodtgørelse.

5) Nordfynsværkstedets Venner

Nordfynsværkstedets Venner har fået bevilliget 10.000 kroner.

Støttekronerne går til en kulturel og social tur til Flensborg.

6) Ældre i Bevægelse, Søndersø

Ældre i Bevægelse, Søndersø, har fået bevilliget 30.000 kroner.

Støttekronerne går til den ugentlige motion og samvær i Veflinge Hallen, udendørsaktiviteter, gymnastik og krolf.

7) Ældre hjælper ældre

Ældre hjælper ældre, Nordfyns Kommune, har fået bevilliget 6.500 kroner.

Støttekronerne går til fire telefonkæder, besøgsvenner, computerhold og bog- og lydbåndsbytning.

8) Røde Kors, Søndersø

Røde Kors, Søndersø, har fået bevilliget 5.000 kroner.

Støttekronerne går til etablering af venskabsrelation og aktiviteter under overskriften "Operation Samværdighed". Målgruppen er ensomme psykisk syge og sårbare.

9) Otterup Datastue

Otterup Datastue har fået bevilliget 8.000 kroner.

Støttekronerne går til undvisning og vejledning af ældre over 60 år i IT på grund af øget krav til borgerne i forhold til digitalisering.

10) LLF

LLF - Nordfyn Lokalforening for langtidssyge, flexjobbere og førtidspensionister har fået bevilliget 5.000 kroner.

Støttekronerne går til udflugter, åbent hus og forsikring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce