Annonce
Erhverv

Frivilligt: Erhvervsmentorer driver selv ordning videre

Henning Rouchmann -

Frivilligt: Et gammelt mentor-organ, der først hørte under kommunen så Udvikling Fyn, røg efter ændringer i Udvikling Fyns struktur. Men mentorordningen skabte resultater. Nu driver erhvervsfolk det videre frivilligt

- Hvorfor stoppe noget, som var virkelig godt, som skabte resultater, og som gjorde folk glade?

Sådan forklarer Henning Rouchmann, hvorfor 15 tunge erhvervsfolk fra Fyn er gået sammen for frivilligt at drive et erhvervsmentorkorps, som de kalder Mentor Task Force.

Indtil sommeren 2014 var mentorordningen drevet af Udvikling Fyn, men efter store ændringer internt, blev beslutning truffet ikke at drive mentorordningen videre.

- Det var vi mange, som var lidt oprørte over. Os der har været mentorer og i årenes løb og samlet har hjulpet flere hundrede virksomheder, har jo set, hvilke fantastiske resultater vi kan være med til at skabe, siger Henning Rouchmann og fortsætter:

- Og derfor har vi valgt nu at drive ordningen videre selv. Vi gør det frivilligt. Der er ingen penge i det. Men vi får al vores tid mange gange igen. Det er virkeligt energigivende og inspirerende at være med til at hjælpe andre nye erhvervsdrivende til succes, siger Henning Rouchmann.

En mentor og en mentee

Konceptet er ganske enkelt. Alle virksomheder, der endnu ikke har en professionel bestyrelse eller advisory board, kan henvende sig. Efter et kort interview får man tildelt en erhvervsmentor med de kvalifikationer, som er relevante for virksomheden, der henvender sig.

- Det kan være enkeltmandsvirksomheder, det kan være iværksættere, små og mellemstore virksomheder. Hos os får de den erfaring og sparring stillet til rådighed, som de mangler, for at kunne komme skridtet videre i deres forretning, siger Henning Rouchmann.

Ifølge Mentor Task Forces er der stor brug for viden sparring og guidende råd ude i virksomhederne.

- Alle mentorer har så mange års erhvervserfaring med at drive virksomheder. Vi har prøvet det meste. Så når helt nye bøvler med et eller andet, så er der en god chance for, at vi har været der før, og så kan vi hjælpe med at komme ud over forhindringerne. Det giver resultater, siger Henning Rouchmann.

Annonce

Drives gratis indtil nu

Det kræver noget administration at drive mentorordningen. Før var det Udvikling Fyns sekretariat, der klarede det. Nu er det Mentor Task Forces bestyrelse, der har taget opgaverne og fordelt dem ligeligt.

- Der er nogle, som tager sig af henvendelser fra mentees, nogle laver hjemmeside, nogle søger sponsorater. Så på den måde er det hele ligeligt fordelt.

- Men der er da ingen tvivl om, at vi på sigt ønsker os, at vi kan få nogle sponsorater til driften. Vi skal ikke bruge mange penge, alle mentorer gør det gratis, men administrative ting koster altid lidt. På sigt vil vi gerne kunne ansætte en deltidsperson til alt det administrative og praktiske.

- Indtil videre er det lykkedes os at få Sparekassen Fyn som sponsor. Og vi skal nok få nogle flere, så det kan lykkes, siger Henning Rouchmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce