Annonce
Nyborg

Frivillige tømte container på asylcenter

Karen Buus (øverst) og en håndfuld andre frivillige havde lørdag travlt med at tømme en container fuld af cykler og barnevogne foran det tidligere asylcenter i Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen

De sidste beboere har nu forladt Strandvænget i Nyborg. Lørdag gik Venligboere i aktion for at redde cykler og barnevogne, som stod til at blive kasseret.

Annonce

Nyborg: - Det ville godt nok være synd, hvis alt det her bare røg ud.

Karen Buus kaster et blik ud over bunkerne af cykler og barnevogne, som hun og andre frivillige har brugt en del af lørdagen på at redde fra at gå til spilde. Som medlem af Venligboerne og tidligere netværker på asylcenter Strandvænget i Nyborg har hun været med til at samle cykler ind og reparere dem. Alt sammen med det formål, at centrets beboere kunne købe eller leje cyklerne.

Derfor blev hun mildest talt chokeret, da hun sent fredag aften blev gjort opmærksom på, at der stod en hel container fuld af cykler og barnevogne på asylcentrets parkeringsplads.

- Jeg tænkte straks, at dem måtte vi redde. De kunne komme andre til gavn, som ikke har råd til en cykel. Hvad enten det er asylansøgere, flygtninge eller andre, forklarer hun.

Karen Buus tog derfor kontakt til den tidligere ledelse på stedet for at være sikker på, at de frivillige måtte gå i aktion, og lørdag formiddag blev der givet grønt lys.

Få timer senere har de frivillige travlt med at flytte containerens indhold over på små trailere og transportere det hele til Højvangen i Ullerslev, hvor Frivillignet har et lager. Herfra vil det blive fordelt videre.

Ifølge den tidligere leder af asylcentret, Jannie Staal, drejer det sig om cykler og barnevogne, som stedets beboere har efterladt i gårdhaver og lignende.

Den sidste beboer forlod asylcentret den 13. februar, og teknisk personale fra Udlændingestyrelsen og Langeland Kommune har efterfølgende haft travlt med at rydde op. Der er dog ikke tale om, at man hovedløst har kasseret fuldt funktionsdygtige cykler eller barnevogne, forsikrer hun.

På den nær den første bus, så har alle beboere fået lov til at tage deres cykler og barnevogne med. Derudover er en stor allerede blevet fordelt. Blandt andet til sprogcentret og til Røde Kors.

- Jeg var ikke klar over, at der stod en container tilbage. Hvis de frivillige mener, det kan bruges, er det helt fint med mig, siger Jannie Staal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce