Annonce
Faaborg-Midtfyn

Frivillige på jagt efter ensomme ældre

Hartvig Fritzen, formand for Ældre Sagen Faaborg, er en af de fire fra projektet "Et godt ældreliv", man kan møde på Torvet i Faaborg på kulturnatten. Arkivfoto: Michael Bager
Projektet "Et godt ældreliv" vil under kulturnatten i Faaborg 14. juni stå klar i et telt på Torvet - blandt andet for at fortælle foreningsfolk om muligheden for at søge penge til aktiviteter, der kan være til gavn for ensomme ældre.

Faaborg: De ensomme ældre sidder derude rundt omkring. Det ved man. Men hvem er de, og hvor er de?

Det vil projektet "Et godt ældreliv" gerne prøve at finde ud af, og her kan alle foreninger og andre med frivillige kræfter komme ind i billedet.

Under kulturnatten i Faaborg fredag 14. juni vil fire repræsentanter fra Ældre Sagen, Røde Kors og Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn stå klar i et telt på torvet for at fortælle om projektet.

- Vi vil gerne have fat i foreninger, som kan være med til at finde de ensomme ældre, og som måske kunne tænke sig at søge penge til projekter, der kan være til gavn for ensomme, fortæller Hartvig Fritzen, formand for Ældre Sagen Faaborg.

- Med dette event vil vi gerne inddrage borgerne i Faaborg. Målet er at få nedbrudt nogle barrierer for at kontakte ens nabo og dermed få flere til at løfte hinanden ind i et fællesskab i lokalområdet, siger formand for styregruppen Torben Bach-Petersen fra Røde Kors Midtfyn.

I uge 24 og 25 sætter projektet fokus på godt naboskab i Faaborg, hvor "naboløftet" løber af stablen.

"Naboløftet" er en del af projektet "Et godt ældreliv", som skal sætte fokus på, hvordan alle kan være med til at gøre en forskel for deres ensomme nabo - og måske tænke: "Hvornår har jeg sidst talt med min nabo?"

Fornylig blev der delt postkort ud til en række butikker, og postkortene skal så opfordre kunderne til at tage en snak med naboen.

"Et godt ældreliv" er et treårigt projekt, der har fået 300.000 kroner af Faaborg-Midtfyn Kommune til fordeling i årene 2017-2019. Først blev det sat i gang i Broby-området, siden i Ringe, og i år er turen kommet til Faaborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce