x
Annonce
Læserbrev

Frivillige overskrider kommunens frivillighedspolitik

Debatten om frivillighed fortsætter, og det bekymrer mig, at formanden for hhv. Skole- og Dagtilbudsudvalget og Ældreudvalget synes, det er fantastisk og at der burde være flere frivillige. Samt at det ingen betydning ville have for personalet.

De er dog ikke alene. Hele byrådet har vedtaget en frivillighedspolitik, der kan pege i den retning.

Som pædagog ser jeg flere problemer i dette. Arbejdet med børn er en kerneopgave og en del af det pædagogiske arbejde. Det skal bruges til at finde ud af, hvor børnene er udviklings- og trivselsmæssigt.

Det ryster mig virkelig, at man vil give disse opgaver væk til frivillige, og er de overhovedet rustet og har kompetencer til opgaverne?

De frivillige får direkte jobfunktioner, som skulle have tilhørt en pædagog. Pædagogen kan dermed blive overflødiggjort, andet er for naivt at tro.

Frivillighed må aldrig gå ud over reelle arbejdspladser. Dette går direkte imod BUPLs egen frivillighedspolitik, hvor der står: Frivillige kan bidrage med konkrete kompetencer som musik, syning af kostumer, juridisk støtte, lektiehjælp samt praktiske opgaver som oprydning og rengøring f.eks. af legetøj.

Det skrider imod Nyborg Kommunes egen frivillighedspolitik, hvor der blandt andet står: Kommunen vil altid have ansvaret for kerneopgaverne. Frivillige kan supplere den kommunale indsats – ikke erstatte den.

Jeg synes, det er at negligere pædagogfaget. Et signal om, at det, de gør, ikke er særlig vigtigt. Jeg kan undre mig over at man underkender vigtigheden af uddannet personale, hvorfor skal vi så overhovedet tage en uddannelse?

Foto: Mogens Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce