Annonce
Sydfyn

Frivillige langelændere hædret med pris

I år løb hele to langelændere med kommunens "Frivillighedens Pris". Her overrækker viceborgmester Lisa Pihl Jensen (S) prisen til den ene af de to, Eva Hansen. Foto: Jan Pihl
Langeland Kommunens "Frivillighedens Pris 2019" gik i år til ikke bare én men to frivillige langelændere
Annonce

LANGELAND: Hvert år uddeler Langeland Kommune "Frivillighedens Pris" til en frivillig, der i løbet af året har gjort en særlig indstats indenfor sit område af frivillighedens verden. Udover hæderen følger en check på 5.000 kroner med prisen.

I år måtte to personer dele prisen. Den ene af de to er Eva Hansen. I indstillingen lyder det, at hun påskønnes for sit frivillige arbejde med og indsats for beboerne på Rudkøbing Plejehjem. Samtidig med at hun på vegne af Røde Kors Nørkleklub finder tid til at strikke tøj til udsatte mennesker i katastroferamte områder.

Hun deler prisen med Olga Serdarevic, som hædres for sit mangeårige arbejde med integrationen af flygtninge, ligesom hun lægger kræfter i bestyrelsesarbejdet for den lokale Røde Kors-afdeling.

Viceborgmester Lisa Phil Jensen (S) overrakte prisen i forbindelse med "frivillig fredag" 27.september. Olga Serdarevic var dog forhindret i at deltage, hvorfor Røde Kors modtog prisen på hendes vegne.

Frivillighedens Pris

Prisen er en del af "Handicap-og Frivillighedensprisen", som siden den blev indstiftet af kommunens sundhedsudvalg i 2014 har hædret de frivillige på Langeland og Strynø.

Alle har mulighed for at indstille både enkeltpersoner eller foreninger til prisen.

Det er et udvalg sammensat af repræsentanter fra kommunens sundhedsudvalg og Frivilligcenter Langelands bestyrelse, der finder vinderen.

For at blive indstillet skal personen eller foreningen opfylde ét eller flere af følgende kriterier:

  • Skabt øget opmærksomhed omkring frivilligt socialt arbejde
  • øget engagementet og virkelysten på området
  • medvirket til at styrke livskvalitet og trivsel for en gruppe af borgere på Langeland
  • skabt opmærksomhed omkring en overset udfordring i lokalsamfundet
  • skabt nyskabende aktiviteter på området for frivilligt socialt arbejde
  • fremmet samarbejde inden for det frivillige sociale område.

Kilde: Langeland Kommune

Annonce

Svært uden de frivillige

Formand for Frivillighed Center Langelands bestyrelse, Jesper Holst, er glad for, at Frivillighedens Pris igen i år kunne uddeles. Med prisen sættes et vigtig fokus, mener han.

- Jeg mener, at det er vigtigt at sætte fokus på, hvad det civile samfund, herunder de frivillige kræfter, kan gøre for fællesskabet. Jeg tror, samfundet vil have det meget svært uden de frivillige kræfter, fortæller Jesper Holst.

I forhold til Frivillighedens Pris så formanden dog gerne, at der var lidt flere indstillinger at tage stilling til. Derfor overvejer han sammen med det de øvrige kræfter bag prisen nu, om det kan gøres lettere for folk at indstille flere frivillige til prisen.

- Over årene har der bestemt være kvalificerede indstillinger nok, men jeg så da meget gerne, at der kom endnu flere til, siger formanden for Frivillighedscenter Langeland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Kerteminde

At blive voksen

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce