Annonce
Faaborg-Midtfyn

Frivillige kæmper for fibernet i Ferritslev-Rolfsted: Vi mangler 100 tilmeldinger

Arbejdsgruppen består af fra venstre Rasmus Lindstrøm Frederiksen, Camilla Banke Rasmussen og Kristian Elmo Forsström. De tre har siden april i år gjort en stor indsats for at få fibernet til Ferritslev-Rolfsted, og det bliver sandsynligvis en realitet om et års tid. Billedet er fra april, hvor gruppen blev samlet. Foto: Privatfoto
I mange år har der været problemer med ustabilt internet i nabobyerne Ferritslev og Rolfsted. En frivillig arbejdsgruppe har i dette år kæmpet for at få fibernet til byerne. Gruppen mangler at indsamle cirka 100 tilmeldinger, og derefter kan gravearbejdet gå i gang.
Annonce

Ferritslev-Rolfsted: Netflix-serien, som du efter aftensmaden har slået dig godt ned i sofaen for at se videre på, sættes på pause flere gange i løbet af aftenen - igen på grund af dårlig internetforbindelse. Efter utallige udfald og skratten på billedsiden, giver du op og slukker tv'et.

Nu hiver du din mobil frem for at tjekke de seneste opdateringer på Facebook, og til din skuffelse kan du se på skærmen, at din mobil arbejder på højtryk som et gammelt damplokomotiv for at loade opdateringerne på Facebook. Men intet sker, og du ligger nu din mobil lettere irriteret til side.

Disse scenarier har i mange år været virkelighed for borgere i Ferritslev og Rolfsted.

Annonce

Gik sammen

Men nu tyder alt på, at der endelig kommer hurtigere internet til de husstande, som har tilmeldt sig på forhånd til at få gravet fibernet ned ved deres hus.


Selvom man er glad for Årslev Net, vil vi stadig opfordre folk til at tilmelde sig fibernet. Man kan sagtens beholde Årslev Net - den eneste forskel er, at man får sat en boks op i huset, som man lige nu ikke skal bruge. Men til gengæld støtter man op om alle dem, der brændende ønsker at få fibernet.

Camilla Banke Rasmussen


De tre initiativtagere, Rasmus Lindstrøm Frederiksen, Camilla Banke Rasmussen og Kristian Elmo Forsström, blev i starten af april enige om, at de ville arbejde for at få bedre internet til Ferritslev og Rolfsted.

- Det er et genialt samarbejde, for jeg er igangsætter-typen, og Rasmus og Kristian har den tekniske baggrund, som også er rigtig vigtig, siger Camilla Banke Rasmussen.

Dårlig internetforbindelse er noget, som mange borgere i Ferritslev og Rolfsted har bandet og svovlet over. Nu tyder alt på, at der kommer hurtigere internet til de to byer. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Annonce

Tilbud fra Energi Fyn

Arbejdsgruppen begyndte at undersøge, hvordan andre byer, som havde haft samme problemstilling, havde båret sig ad med at få fibernet. Der blev holdt online-møder for andre frivillige, og pludselig meldte Energi Fyn sig på banen med et tilbud.

Tilbuddet går ud på, at Energi Fyn vil installere fibernet til husstandene i området uden installationsgebyret og uden binding, hvis arbejdsgruppen formår at indsamle forhåndstilmeldinger fra 50 procent af de cirka 600 husstande i Ferritslev og Rolfsted.

Prisen på installationsgebyret er normalt cirka 3500 kroner.

Det var et tilbud, som de tre initiativtagere valgte at gå videre med.


Vi har brug for, at folk i byen tager en snak med deres naboer på vejen, så vi kan nå i mål.

Camilla Banke Rasmussen


Arbejdsgruppen opfordrer folk til at tilmelde sig, da alle former for binding er fjernet, og det er derfor helt gratis at tilmelde sig til fibernet.

- Selvom man er glad for Årslev Net, vil vi stadig opfordre folk til at tilmelde sig fibernet. Man kan sagtens beholde Årslev Net - den eneste forskel er, at man får sat en boks op i huset, som man lige nu ikke skal bruge. Men til gengæld støtter man op om alle dem, der brændende ønsker at få fibernet, fortæller Camilla Banke Rasmussen.

Annonce

Mangler 100 tilmeldinger

Arbejdsgruppen har gjort meget for at indsamle tilmeldinger til fibernet. De har blandt andet stået med bannere fra Energi Fyn og lavet reklame i SuperBrugsen og Fakta i Ferritslev og en enkelt gang i Rolfhallen. De har også oprettet Facebook-gruppen "Fibernet til Ferritslev - Rolfsted", hvor de laver opslag om deres arbejde og informerer om, hvordan det går med projektet.

- Det er gået rigtig godt. Vi har fået indsamlet 200 ud af cirka 300 tilmeldinger nu, og jeg er sikker på, at vi nok skal få de sidste 100 i hus, siger Camilla Banke Rasmussen.

Hun tilføjer;

- Men vi har brug for, at folk i byen tager en snak med deres naboer på vejen, så vi kan nå i mål.

Slutdatoen ligger først, når alle 300 forhåndstilmeldinger er indsamlet. Men hvis alle underskrifter er indsamlet inden for forholdsvist kort tid, går gravearbejdet i gang i september 2021.

Hvis man vil tilmelde sig eller høre mere om projektet, kan man kontakte Rasmus Lindstrøm Frederiksen på tlf.: 25369247 eller Kristian Elmo Forsström på tlf.: 20243725. Man kan også følge med i projektet ved at melde sig ind i Facebook-gruppen "Fibernet til Ferritslev - Rolfsted".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce