Annonce
Kerteminde

Frivillige i oprør: Kommunen trækker stikket til Henning Stærk-koncert

Musik Oasen i Munkebo Kulturhus har de seneste år arrangeret stadig større koncerter. Nu er koncerten med Henning Stærk den 15. maj kommet i klemme. Den kan alligevel ikke afholdes i forsamlinghus-lokalet. Foto: Musik Oasen.
Frivillige i Munkebo er i vildrede. Den koncert, de har brugt måneder på at arrangere, er kommet i klemme i den kommunale lokale-kabale.

Munkebo: Det kan beskrives med et enkelt ord: "Uartigt." Sådan formulerer i hvert tilfælde Liselotte Nielsen sin mening om den kattepine Kerteminde Kommune har sat hende og omtrent 100 andre rock-glade gæster i, som i snart et halvt år har glædet sig til en koncert med Henning Stærk i forsamlingshuset i Munkebo Kulturhus.

For nylig indløb nemlig en mail fra rådhuset i Kerteminde, hvor der stod, at koncerten den 15. maj alligevel ikke kan afholdes i forsamlingshuset. Argumentet er, at koncerten kommer i vejen for den store lokale-kabale, som i øjeblikket ruller for at rømme de to frasolgte rådhuse i Munkebo og Langeskov og flytte de kommunalt ansatte ind på den tidligere Troelskærskolen i Munkebo.

- De lovede på borgermødet i november, at vi kunne være ganske rolige, og så kommer de nu og siger, at vi skal finde andre lokaler, fordi de skal begynde at flytte allerede i april. Og de skriver, at vi gerne må komme med forslag til, hvor vi ellers kan være. Det, synes jeg, er uartigt, for det er jo dem, der har flyttet os, fortæller Liselotte Nielsen.

Annonce

- De lovede på borgermødet i november, at vi kunne være ganske rolige, og så kommer de nu og siger, at vi skal finde andre lokaler, fordi de skal begynde at flytte allerede i april. Og de skriver, at vi gerne må komme med forslag til, hvor vi ellers kan være. Det, synes jeg, er uartigt, for det er jo dem, der har flyttet os.

Liselotte Nielsen, Musik Oasen i Munkebo

Hun er frivillig koncert-arrangør og spydspids for Musik Oasen, som står bag koncerterne, og hun føler sig i den grad trådt på som frivillig:

- Det har kostet adskillige timer at arbejde med det her. Vi har sat barren virkelig højt, siden vi opdagede, at billetterne strøg derudaf. Henning Stærk har ikke egen lydmand med, så det skulle vi også skaffe, og de accepterer ikke, før det er korrekt, og nu har vi endelig fået accept på det. Det går jo ikke, hvis vi skal ind og ændre det igen. Det kan da ikke være rigtigt.

Festsalen i Munkebo Kulturhus duer ikke:

- Akustikken er forfærdelig derinde, fortæller Liselotte Nielsen.

Munkebo Idrætscenter er heller ikke sagen:

- Det er alt for stort. Vi kommer jo til at drukne ovre i det ene hjørne, fortæller hun.

Formand for kultur- og fritidsudvalget Hans Luunbjerg (V) håber, de får lov at blive:

- Jeg forstår slet ikke, hvordan det kan tage sådan en drejning. Vi skal naturligvis leve op til det, vi stod og lovede på mødet i september. At koncerten kan afholdes i kulturhuset, siger han.

Borgmester Kasper Olesen (S) maner til besindighed:

- Jeg synes, de skal tage til det dialogmøde på onsdag, og hvis man ikke finder en anden løsning, må vi tage den derfra.

Den kommunale direktør Claus Lade, der er øverste ansvarlige for lokale-kabalen siger:

- Det er slet ikke på tegnebrættet, at noget skal aflyses. Men vi bliver nødt til at flytte koncerten på grund af det faktum, at rådhusene er solgt pr. 1. december og vi skal i gang med at bygge om for at i mål med hele processen, fortæller han.

Planen er, at Munkebo Bibliotek flytter ind i forsamlingshuset. Forsamlinghusets funktioner rykker ind i festsalen, og det nuværende bibliotek samt det nuværende 10. klasse-center skal i stedet indrettes til arbejdsplads for de af kommunens ansatte, der hidtil har siddet i Munkebo og Langeskov Rådhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce