Annonce
Middelfart

Frivillige foreninger glemte at søge: Nu er der penge til diskotek, bordtennisbord og træning til sårbare borgere

MG&BK United modtager 15.000 kroner til medlemskab af Para Sport Danmark, stævnegebyrer og transportomkostninger. Arkivfoto: Amalie Mersh
Nu procedure for ansøgning til §18 og §79-midlerne fik i efteråret Social- og Sundhedsudvalget til at gemme penge til de foreninger, der havde glemt at søge.

Nordvestfyn: En del penge blev puttet tilbage i kassen, da Social- og Sundhedsudvalget i efteråret 2019 delte ud af både §18 og §79-midlerne.

Flere af de frivillige foreninger, som plejer at søge om del i midlerne, havde nemlig ikke fået sendt en ansøgning afsted i tide - sandsynligvis fordi der i efteråret blev lavet ny procedure for hvordan og hvornår, man skal søge om del i midlerne. Der blev i stedet lavet en opsamlende uddelingsrunde i starten af det nye år, og Middelfart Kommune har netop udsendt listen over, hvilke foreninger, der får del i midlerne i denne "ekstra" runde.

Der er tale om to forskellige puljer. §79-midlerne, som giver tilskud til det, der i fagsprog kaldes "generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte".

Tilskuddet er tiltænkt aktiviteter, der kan gøre en forskel for ældre borgeres livskvalitet. Den anden pulje er som oftest større, og §18-midlerne gives til lokale, frivillige indsatser. Her er formålet mere generelt, og puljens penge er især tiltænkt organisationer, foreninger eller andre grupper, som gør en indsats, der gavner kommunens borgere.

Annonce

De får del i midlerne:

Motionscaféen kan snart gå ud og investere i både et bordtennisbord og en ny motionscykel. Der er nemlig 5000 kroner på vej til foreningen i aktivitetstilskud som en del af §79-midlerne.

Hele seks foreninger får herudover også del i §79-midlerne i form af medlemstilskud, nemlig: Fjelsted/Harndrup seniorer, Brenderup Seniorer, Danske Seniorer Gelsted, Ejby Krolf Klub, Busudvalget i område Øst og Motionscaféen. Lillebælt Golfklubs Bridgeafdeling og GKL Seniorgolf har fået afslag. I alt er der uddelt 49.770 kroner.

Fem foreninger får del i de resterende §18-midler, og Skovbakkens Venner kan se frem til knap 19.000 kroner til at holde diskotek, fester og diverse café-eftermiddage for. Derudover er der penge på vej til Sind Ungdom Middelfart (22.000 kroner), Parkinsonsklubben (10.000 kroner), Astma-Allergi Foreningen (6.400 kroner) og MG&BK United (15.000 kroner). I alt skal de fem foreninger dele 72.100 kroner.

Efter uddelingen af midlerne er der 138.000 kroner tilbage, som Social- og Sundhedsudvalget har valgt at bruge på at finansiere et samarbejde med den digitale platform Boblberg, hvor borgere kan finde hinanden gennem interessebaserede fællesskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce