Annonce
Middelfart

Frivillige foreninger glemte at søge: Nu er der penge til diskotek, bordtennisbord og træning til sårbare borgere

MG&BK United modtager 15.000 kroner til medlemskab af Para Sport Danmark, stævnegebyrer og transportomkostninger. Arkivfoto: Amalie Mersh
Nu procedure for ansøgning til §18 og §79-midlerne fik i efteråret Social- og Sundhedsudvalget til at gemme penge til de foreninger, der havde glemt at søge.
Annonce

Nordvestfyn: En del penge blev puttet tilbage i kassen, da Social- og Sundhedsudvalget i efteråret 2019 delte ud af både §18 og §79-midlerne.

Flere af de frivillige foreninger, som plejer at søge om del i midlerne, havde nemlig ikke fået sendt en ansøgning afsted i tide - sandsynligvis fordi der i efteråret blev lavet ny procedure for hvordan og hvornår, man skal søge om del i midlerne. Der blev i stedet lavet en opsamlende uddelingsrunde i starten af det nye år, og Middelfart Kommune har netop udsendt listen over, hvilke foreninger, der får del i midlerne i denne "ekstra" runde.

Der er tale om to forskellige puljer. §79-midlerne, som giver tilskud til det, der i fagsprog kaldes "generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte".

Tilskuddet er tiltænkt aktiviteter, der kan gøre en forskel for ældre borgeres livskvalitet. Den anden pulje er som oftest større, og §18-midlerne gives til lokale, frivillige indsatser. Her er formålet mere generelt, og puljens penge er især tiltænkt organisationer, foreninger eller andre grupper, som gør en indsats, der gavner kommunens borgere.

Annonce

De får del i midlerne:

Motionscaféen kan snart gå ud og investere i både et bordtennisbord og en ny motionscykel. Der er nemlig 5000 kroner på vej til foreningen i aktivitetstilskud som en del af §79-midlerne.

Hele seks foreninger får herudover også del i §79-midlerne i form af medlemstilskud, nemlig: Fjelsted/Harndrup seniorer, Brenderup Seniorer, Danske Seniorer Gelsted, Ejby Krolf Klub, Busudvalget i område Øst og Motionscaféen. Lillebælt Golfklubs Bridgeafdeling og GKL Seniorgolf har fået afslag. I alt er der uddelt 49.770 kroner.

Fem foreninger får del i de resterende §18-midler, og Skovbakkens Venner kan se frem til knap 19.000 kroner til at holde diskotek, fester og diverse café-eftermiddage for. Derudover er der penge på vej til Sind Ungdom Middelfart (22.000 kroner), Parkinsonsklubben (10.000 kroner), Astma-Allergi Foreningen (6.400 kroner) og MG&BK United (15.000 kroner). I alt skal de fem foreninger dele 72.100 kroner.

Efter uddelingen af midlerne er der 138.000 kroner tilbage, som Social- og Sundhedsudvalget har valgt at bruge på at finansiere et samarbejde med den digitale platform Boblberg, hvor borgere kan finde hinanden gennem interessebaserede fællesskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Trods nedgang i industrien hæver fynske Alumeco bundlinjen: Omstrukturering har givet pote

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængslet: Nu skal Peter Madsen for en dommer

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce