Annonce
Assens

Frivillige er trætte af hærværk: Vil nu sætte videoovervågning op

Petanque-formand Henning Emdal Larsen fortæller, at hærværket er gået ud over fire ud af seks nyindkøbte borde-bænke-sæt ved, at der er snittet store flader af. Foto: Henning Emdal Larsen.
Assens Petanque Klub frygter, at unge begynder at bruge deres hytte i Skovanlægget som nyt opholdssted efter fredagens brand ved den nærliggende Skovpavillon.
Annonce

Assens: I fredags brændte musiktribunen ved Skovpavillonen i Assens.

I løbet af weekenden kunne de frivillige bag Assens Petanque Klub konstatere hærværk i forbindelse med deres nyopførte hytte i Skovanlægget i Assens.

Petanque-formand Henning Emdal Larsen fortæller, at hærværket er gået ud over fire ud af seks nyindkøbte borde-bænke-sæt ved, at der er snittet store flader af.

- Det er ski...ærgerligt. Det drejer sig vel nok om en enkelt planke på hvert bord, som vi formentlig kan skifte, men så sker det vel bare igen dagen efter, siger formanden, der anslår, at bordene koster 4000 kroner stykket.

Henning Emdal Larsen oplever, at hytten bliver brugt som et opholdssted for formentlig unge mennesker, som kan finde på et efterlade knuste flasker og andet.

Der har dog været stille i omkring en måned indtil i weekenden, og Henning Emdal Larsen er bekymret for, om de unge vender tilbage til petanqueklubben, efter musiktribunen ved Skovpavillonen brændte i fredags.

Han understreger dog, at de unge gerne må opholde sig ved hytten, hvis blot de behandler stedet ordentligt.

Annonce

Vil sætte overvågning op

Sidste sommer stod petanque-klubbens bålhytte i flammer. Siden har de frivillige rejst en større bunke penge og kunne klippe den røde snor til den nye hytte i august.

For fire-fem år siden søgte klubben om tilladelse til at sætte videoovervågning op efter indbrud, men man fik ifølge Henning Emdal Larsen afslag, da det er et offentligt tilgængeligt område, og da der ikke har været tilstrækkeligt med uheldige hændelser.


Det er ski...ærgerligt. Det drejer sig vel nok om en enkelt planke på hvert bord, som vi formentlig kan skifte, men så sker det vel bare igen dagen efter.

Henning Emdal Larsen


- Vi vil nok endnu en gang søge om at få lov til at sætte videoovervågning op. Hytten har siden været brændt af, og vi har haft hærværk. Med videoovervågning vil vi få mulighed for at se, hvem der gør det, så vi kan kontakte SSP, siger Henning Emdal Larsen, der har anmeldt den seneste episode til politiet.

Han vurderer, at overvågning vil koste få tusinde kroner at få etableret.

Annonce

På hotspot-liste

Han bakker op om ildsjælen Hans Hansen, der efter fredagens brand har foreslået, at der bliver etableret et værested til de unge:

- Vi er mange frivillige i Assens Kommune, som frygter for, at det, vi bygger op, vil blive ødelagt af utilpassede unge, det er ikke rimeligt, understreger han.

SSP-koordinator Jesper Jensen kalder det "træls", at der bliver ødelagt forskellige ting og sager rundt omkring, men han vil ikke pege på de unge som mulige gerningspersoner.

- Jeg vil ikke beskylde nogen for noget, jeg ikke har beviser for, siger SSP-koordinatoren, der tilføjer, at der er kræfter i Assens, der i øjeblikket arbejder i kulissen på, hvordan man kommer udfordringerne til livs.

Skovanlægget er på listen over såkaldte hotspots, som SSP jævnligt besøger, men man har også i øjeblikket fokus på eksempelvis Glamsbjerg.

Skovanlægget er på listen over såkaldte hotspots, som SSP jævnligt besøger, men man har også i øjeblikket fokus på eksempelvis Glamsbjerg. Foto: Henning Emdal Larsen.
Sidste sommer stod petanque-klubbens bålhytte i flammer. Siden har de frivillige rejst en større bunke penge og kunne klippe den røde snor til den nye hytte i august. Foto: Henning Emdal Larsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Storebæltsbroen spærret i østlig retning

Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce