Annonce
Kerteminde

Frivillig Fredag og årlig prisuddeling - indstil en kadidat

Erling Knudsen håber, at flere vil støtte op om arrangementet på Frivillig Fredag i år. Arkivfoto : Kim Rune

Den 28. september hædres frivillige i hele Danmark på Frivillig Fredag. Dagen bliver i Kerteminde Kommune markeret ved et arrangement i Munkebo Idrætscenter, hvor alle er velkomne.

Nordøstfyn: Den 28. september er det national frivillighedsdag - også kaldet Frivillig Fredag. Dagen er en markering og anerkendelse af frivillighed.

På dagen afholdes, af Kerteminde Kommune og Kerteminde Frivilligcenter, et arrangement, hvor man vil sætte fokus på frivilligheden. Arrangementet finder sted i Munkebo Idrætscenter fra klokken 15-19, og er åbent for alle, der har lyst til at komme.

Man har flere år afholdt et arrangement for at markere dagen i Kerteminde Kommune, men det har været med større og mindre succes.

- Vi har ikke altid haft så meget held til at få folk til at komme, fortæller formand for Frivilligcenter Kerteminde Erling Knudsen.

I år har man valgt at holde arrangementet sammen med et stort hædrings-arrangement, og Erling Knudsen håber, at det kan lokke flere til.

Annonce

Indtil en kandidat

Det foreløbige program for dagen indeholder en forenings-messe, hvor man kan komme og høre om forskellige lokale foreninger, en paneldebat om frivillighed og til sidst den årlige pris-uddeling.

Årets Borger, Årets Foreningsleder, Årets Foreningsmedlem, og Årets Frivillig skal kåres ved arrangementet. Man kan indberette kandidater til priserne på Kommunens hjemmeside indtil 26. august.

Mesterskabs-vindere til årets idræts-præstationer kan indberettes på kommunens hjemmeside indtil 9. september.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce