Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fritstillet: Rektor på Faaborg Gymnasium er fratrådt

Dimissionen i 2018 blev Sophie Holm Higgins sidste som rektor på Faaborg Gymnasium. Arkivfoto: Palle Søby

Rektor Sofie Holm Higgins er blevet fritstillet efter længere tids sygemelding.

Faaborg: Efter en sygemelding på to en halv måneder er rektor på Faaborg Gymnasium Sophie Holm Higgins fratrådt sin stilling.

ifølge vicerektor Jesper Hasager Jensen har Sophie Holm Higgins i december forhandlet en fratrædelse på plads med bestyrelsen, og det er den, der nu bliver effektueret.

Fratrædelsen skal ses i lyset af, at der ikke umiddelbart var en afklaring på, hvor længe Sophie Holm Higgins sygemelding ville vare.

- Det vurderede bestyrelsen ikke ville være holdbart i den situation, gymnasiet står i. Men fratrædelsen sker i gensidig forståelse med Sophie Holm Higgins, forklarer vicerektoren.

Faaborg Gymnasium har i de senere år været igennem en del turbulens med faldende elevtal og usikkerhed om fremtiden. I øjeblikket ligger gymnasiet i forhandlinger om en fusion med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole.

Elever og ansatte på Faaborg Gymnasium er tirsdag blevet orienteret om fratrædelsen.

Sophie Holm Higgins tiltrådte som rektor i 2014 og nåede altså at få fire år som rektor i Faaborg.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra bestyrelsesformand Jens Oddershede - foreløbig uden held.

Avisen har også forsøgt at få en kommentar fra Sophie Holm Higgins, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Annonce
Sophie Holm Higgins nåede at være rektor i fire år i Faaborg. Arkivfoto: Bent Warncke

Elevråd: Ærgerligt

Næstformand i elevrådet Laura Pardorf Nielsen siger:

- Vi synes, det er rigtig ærgerligt. Men det kom nok ikke som den helt store overraskelse, fordi hun har været sygemeldt i længere tid. Sophie har altid været rigtig sød at snakke med og altid smilende, og så er det jo virkelig bare synd for hende, at det var sådan det skulle gå - at hun nu er nødt til at stoppe på grund af hendes sygemelding, som vi fik at vide til eftermiddagssamlingen i dag.

- De fortalte, at de havde en vigtig meddelelse, og så tænkte vi jo, at det godt kunne have noget med Sophie at gøre - enten det her med at hun stopper, eller måske en melding om, hvornår hun kommer tilbage.

- Vi har jo ikke rigtig følt, at vi har haft en rektor i et par måneder nu, så det bliver også meget rart, at der kommer en ny rektor, så der kommer lidt struktur i det igen, siger Laura Pardorf Nielsen, der betegner Sophie Holm Higgins som en populær rektor blandt eleverne.

- Vi har ikke drøftet det nærmere i elevrådet endnu, men vi skal til et møde på fredag, hvor Jesper Hasager Jensen og måske også Sophie vil være til stede, så det kan være, vi lige får lejlighed til at snakke med hende dér, tilføjer Laura Pardorf Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Profiler forlænger i Odense Håndbold

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce