Annonce
Middelfart

Fritidskonsulent skal løfte foreningerne

Thorbjørn Kristensen er ny fritidskonsulent i Middelfart Kommune. Han kommer fra et lignende job i Faaborg/Midtfyn Kommune og skal blandt andet hjælpe foreningerne med at få flere til at blive aktive. Foto: Jan Bonde

Thorbjørn Kristensen er ny fritidskonsulent i Middelfart Kommune. Han er ansat i samarbejde med DGI og skal i tæt samarbejde med folkeoplysningsudvalget hjælpe foreningerne med nye tiltag.

Nordvestfyn: Der er hjælp på vej til de foreninger, der gerne vil have sparring fra Middelfart Kommune i forhold til nye tiltag, eller hvis der skal findes vej til eventuelle tilskud og regler.

Middelfart Kommune har nemlig ansat en fritidskonsulent, der overordnet har til opgave at arbejde for, at flere blive aktive i foreningslivet. Ikke mindst fysisk aktive.

Thorbjørn Kristensen kommer til Middelfart fra et lignende job i Faaborg/Midtfyn Kommune, og han er ansat i et samarbejde med DGI. Dermed fordeler han sin tid mellem de to arbejdsgivere, men fysisk får han arbejdsplads på Middelfart Rådhus.

Annonce

Sparring med folkeoplysningsudvalget

Den nye fritidskonsulent kommer til at arbejde tæt sammen med kommunens folkeoplysningsudvalg. Her har man længe ønsket sig en person, der kunne hjælpe foreningerne med nogle af de ønsker og projekter, som opstår i de enkelte foreninger. Ikke mindst hvis nogle af de projekter kan komme flere foreninger til gode.

- Vi vil som udvalg gerne være mere synlige, og vi håber derfor, at foreningerne vil komme til Thorbjørn med deres idéer. Thorbjørn kan herefter sparre med os, siger Jan Knudsen, der er formand for folkeoplysningsudvalget.

Blandt andet findes der økonomiske puljer, der kan søges gennem udvalget til alt fra kurser til transport og lokale-leje, men det er langt fra alle foreninger, der har været bevidst om disse muligheder.

Ingen ansøgningsfrist

Jan Knudsen fortæller, at der ikke er nogen ansøgningsfrist til puljerne, men at de kan søges løbende, hvorefter udvalget tager stilling til, om der kan gives penge.

I øvrigt går kommunens folkeoplysningsudvalg med et ønske om at skifte navn til Fritidsrådet.

- Det er mere mundret og siger mere om, hvad vi laver og kan hjælpe med, siger Jan Knudsen.

Ønsket skal nu igennem det politiske system, inden Middelfart Byråd kan tage stilling til det senere på året.

Til gengæld er fritidskonsulent Thorbjørn Kristensen godt i gang med arbejdet.

- Der er flere foreninger, der har kontaktet mig allerede, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce