Annonce
Middelfart

Fritidskonsulent skal løfte foreningerne

Thorbjørn Kristensen er ny fritidskonsulent i Middelfart Kommune. Han kommer fra et lignende job i Faaborg/Midtfyn Kommune og skal blandt andet hjælpe foreningerne med at få flere til at blive aktive. Foto: Jan Bonde

Thorbjørn Kristensen er ny fritidskonsulent i Middelfart Kommune. Han er ansat i samarbejde med DGI og skal i tæt samarbejde med folkeoplysningsudvalget hjælpe foreningerne med nye tiltag.

Annonce

Nordvestfyn: Der er hjælp på vej til de foreninger, der gerne vil have sparring fra Middelfart Kommune i forhold til nye tiltag, eller hvis der skal findes vej til eventuelle tilskud og regler.

Middelfart Kommune har nemlig ansat en fritidskonsulent, der overordnet har til opgave at arbejde for, at flere blive aktive i foreningslivet. Ikke mindst fysisk aktive.

Thorbjørn Kristensen kommer til Middelfart fra et lignende job i Faaborg/Midtfyn Kommune, og han er ansat i et samarbejde med DGI. Dermed fordeler han sin tid mellem de to arbejdsgivere, men fysisk får han arbejdsplads på Middelfart Rådhus.

Annonce

Sparring med folkeoplysningsudvalget

Den nye fritidskonsulent kommer til at arbejde tæt sammen med kommunens folkeoplysningsudvalg. Her har man længe ønsket sig en person, der kunne hjælpe foreningerne med nogle af de ønsker og projekter, som opstår i de enkelte foreninger. Ikke mindst hvis nogle af de projekter kan komme flere foreninger til gode.

- Vi vil som udvalg gerne være mere synlige, og vi håber derfor, at foreningerne vil komme til Thorbjørn med deres idéer. Thorbjørn kan herefter sparre med os, siger Jan Knudsen, der er formand for folkeoplysningsudvalget.

Blandt andet findes der økonomiske puljer, der kan søges gennem udvalget til alt fra kurser til transport og lokale-leje, men det er langt fra alle foreninger, der har været bevidst om disse muligheder.

Annonce

Ingen ansøgningsfrist

Jan Knudsen fortæller, at der ikke er nogen ansøgningsfrist til puljerne, men at de kan søges løbende, hvorefter udvalget tager stilling til, om der kan gives penge.

I øvrigt går kommunens folkeoplysningsudvalg med et ønske om at skifte navn til Fritidsrådet.

- Det er mere mundret og siger mere om, hvad vi laver og kan hjælpe med, siger Jan Knudsen.

Ønsket skal nu igennem det politiske system, inden Middelfart Byråd kan tage stilling til det senere på året.

Til gengæld er fritidskonsulent Thorbjørn Kristensen godt i gang med arbejdet.

- Der er flere foreninger, der har kontaktet mig allerede, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce