Annonce
Odense

Frit Danmark-formand dømt for vold

Glistrup har jo også siddet inde, indvender formanden for Frit Danmark, Michael Ellegaard.

Michael Ellegaard, der vil smide kriminelle indvandrere ud, har siddet fængslet for overfald.

ODENSE: Formanden for det stærkt indvandrerkritiske parti Frit Danmark, Michael Ellegaard, der vil slå hårdt ned på kriminelle indvandrere, har selv flere gange været i klammeri med loven og har siddet inde for vold, afslører Ekstra Bladet.

Tre gange er 40-årige Michael Ellegaard blevet dømt for vold, senest for halvandet år siden, da han sad inde otte måneder for at banke en mand flere gange med knytnæverne.

- Jeg forsvarede min kæreste og måtte ty til korporlig vold. Jeg handlede, før jeg tænkte. Men jeg vil til en hver tid gøre det igen, siger Michael Ellegaard til Fyens Stiftstidende.

Annonce

Hædersmanden Glistrup

Han mener ikke, at hans voldsdomme skulle have noget som helst at sige i politisk sammenhæng.

- En hædersmand som Glistrup har jo også siddet inde. Om jeg har været inde eller ej er politisk hamrende ligegyldigt. Det er et rent personspørgsmål, mener Michael Ellegaard, der også har siddet varetægtsfængslet for et knivoverfald i Kongens Have.

- Det var tre fremmede, der ville have mine penge. Den ene havde en pistol, så jeg trak min lille lommekniv i selvforsvar. Da den ene slog ud efter mig, parerede jeg slaget og ramte ham tilfældigvis i hovedet med kniven. Alle sigtelser blev i øvrigt frafaldet mod mig efter vidnernes forklaring, fortæller Michael Ellegaard.

For nylig trådte tre medlemmer af partiet tilbage i sympati med Michael Ellegaards tidligere forlovede og partikollega Belinda Madsen, der efter eget og medlemmerne udsagn havde fået en knytnæve i hovedet af Frit Danmark-formanden.

- Det var en afværgerefleks. Hun påstår det, fordi der har været lidt kærestefnidder. Hun er det, man kalder en forsmået kvinde, siger Michael Ellegaard.

Tre gange ud

Fast står det dog, at Michael Ellegaard ifølge ham selv tre gange er blevet dømt for vold. Alle gange forsvarer han med, at det var selvforsvar.

Hvad nu, hvis en indvandrer bliver dømt for vold, selv om han handlede i selvforsvar, ligesom dig?

- Nu lægger vi bare et pres på Christiansborg, så må de afgøre de nøjagtige kriterier.

Men hvad synes du?

- En klippekortsordning ville være en god model. Tre gange, så er det ud.

Men du har også været dømt tre gange..?

- Jeg har aldrig begået kriminalitet i Mellemøsten. Så havde jeg manglet begge hænder. Man skal opføre sig pænt som gæst, det må de også indse.

Jamen, hvad nu hvis en indvandrer kommer i samme situation, som du hævder, du har været i. Hvor du er dømt tre gange for at forsvare dig selv?

- Det er en menneskeret at forsvare sig selv og sin familie. Og sådan er det også for en indvandrer. Selvfølgelig må en indvandrer forsvare sig selv. Man skal tage omstændighederne i betragtning, inden man smider ham ud, siger Michael Ellegaard.

Han og Kim Jensen er nu de to eneste kandidater tilbage ud af de oprindelige seks byrådskandidater for Frit Danmark.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce