Annonce
Odense

Frit Danmark-formand dømt for vold

Glistrup har jo også siddet inde, indvender formanden for Frit Danmark, Michael Ellegaard.

Michael Ellegaard, der vil smide kriminelle indvandrere ud, har siddet fængslet for overfald.

ODENSE: Formanden for det stærkt indvandrerkritiske parti Frit Danmark, Michael Ellegaard, der vil slå hårdt ned på kriminelle indvandrere, har selv flere gange været i klammeri med loven og har siddet inde for vold, afslører Ekstra Bladet.

Tre gange er 40-årige Michael Ellegaard blevet dømt for vold, senest for halvandet år siden, da han sad inde otte måneder for at banke en mand flere gange med knytnæverne.

- Jeg forsvarede min kæreste og måtte ty til korporlig vold. Jeg handlede, før jeg tænkte. Men jeg vil til en hver tid gøre det igen, siger Michael Ellegaard til Fyens Stiftstidende.

Hædersmanden Glistrup

Han mener ikke, at hans voldsdomme skulle have noget som helst at sige i politisk sammenhæng.

- En hædersmand som Glistrup har jo også siddet inde. Om jeg har været inde eller ej er politisk hamrende ligegyldigt. Det er et rent personspørgsmål, mener Michael Ellegaard, der også har siddet varetægtsfængslet for et knivoverfald i Kongens Have.

- Det var tre fremmede, der ville have mine penge. Den ene havde en pistol, så jeg trak min lille lommekniv i selvforsvar. Da den ene slog ud efter mig, parerede jeg slaget og ramte ham tilfældigvis i hovedet med kniven. Alle sigtelser blev i øvrigt frafaldet mod mig efter vidnernes forklaring, fortæller Michael Ellegaard.

For nylig trådte tre medlemmer af partiet tilbage i sympati med Michael Ellegaards tidligere forlovede og partikollega Belinda Madsen, der efter eget og medlemmerne udsagn havde fået en knytnæve i hovedet af Frit Danmark-formanden.

- Det var en afværgerefleks. Hun påstår det, fordi der har været lidt kærestefnidder. Hun er det, man kalder en forsmået kvinde, siger Michael Ellegaard.

Annonce

Tre gange ud

Fast står det dog, at Michael Ellegaard ifølge ham selv tre gange er blevet dømt for vold. Alle gange forsvarer han med, at det var selvforsvar.

Hvad nu, hvis en indvandrer bliver dømt for vold, selv om han handlede i selvforsvar, ligesom dig?

- Nu lægger vi bare et pres på Christiansborg, så må de afgøre de nøjagtige kriterier.

Men hvad synes du?

- En klippekortsordning ville være en god model. Tre gange, så er det ud.

Men du har også været dømt tre gange..?

- Jeg har aldrig begået kriminalitet i Mellemøsten. Så havde jeg manglet begge hænder. Man skal opføre sig pænt som gæst, det må de også indse.

Jamen, hvad nu hvis en indvandrer kommer i samme situation, som du hævder, du har været i. Hvor du er dømt tre gange for at forsvare dig selv?

- Det er en menneskeret at forsvare sig selv og sin familie. Og sådan er det også for en indvandrer. Selvfølgelig må en indvandrer forsvare sig selv. Man skal tage omstændighederne i betragtning, inden man smider ham ud, siger Michael Ellegaard.

Han og Kim Jensen er nu de to eneste kandidater tilbage ud af de oprindelige seks byrådskandidater for Frit Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce