Annonce
Sport

Frisparksperler hjælper Messi til hattrick mod Sisto

Josep Lago/Ritzau Scanpix
Lionel Messi scorede tre mål for Barcelona, der på hjemmebane slog Celta Vigo med Pione Sisto på holdet.

Storklubberne FC Barcelona og Real Madrid ligger side om side i toppen af den spanske liga.

Begge har 25 point for 12 kampe, efter Real Madrid tidligere lørdag vandt 4-0 ude over Eibar, og Barcelona i lørdagens sene kamp sejrede hjemme med 4-1 over Celta Vigo.

Celta havde Pione Sisto i startopstillingen. Danskeren har ikke fået megen spilletid i denne sæson, men træner Óscar Garcia, der tidligere på ugen erstattede den fyrede Fran Escribá, kiggede Sistos vej fra første færd i jobbet.

Sisto fik dog ingen hovedrolle. Den nappede Lionel Messi som så mange gange før. Han scorede hattrick og skabte eufori på Camp Nou med blandt andet to frisparksperler.

Barcelona kom foran på et straffespark cirka midtvejs i første halvleg. Det blev dømt for hånd på bolden i feltet, og Lionel Messi eksekverede stensikkert fra pletten.

Senere i halvlegen havde Messi igen bolden i nettet, men dommeren tog VAR i brug og undlod at godkende scoringen.

Celta var hårdt presset og havde ikke så meget at byde på offensivt, men holdet slog til, da det fik muligheden efter 41 minutter. Eller rettere Lucas Olaza gjorde, da han skruede et frispark perfekt i nettet fra godt 20 meter.

Det ville Messi ikke stå tilbage for. Knap fem minutter senere - i halvlegens tillægstid - udførte han det samme fra nøjagtig samme position i den anden ende. Argentineren fandt målhjørnet, så pausestillingen lød 2-1.

Og magien stoppede ikke her. Anden halvleg var kun to minutter gammel, da Barcelona fik frispark på præcis samme sted igen. Og Messi sparkede med samme selvfølgelighed bolden ind samme sted i målet til 3-1.

Kort efter fik Sisto chancen, men hans forsøg fra en spids vinkel i feltet savnede krudt. Efter 64 minutter blev danskeren pillet ud.

Fra bænken kunne han se Sergio Busquets score kampens sidste mål. Fra kanten af feltet sparkede han en returbold ind ved stolpen til slutresultatet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce