Annonce
forside

Frisk efterårstur i Øhavet: Generationer på samme kurs

Børn og unge fra Segelclub Eckernförde på en efterårsfrisk generations-sejlads i Det Sydfynske Øhav besøgte Danmarks Museum for Lystsejlads i Svendborg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
  • Unge og ældre i samme båd skal styrke sammenhold i sejlklub
Annonce

Mens havnene i Det Sydfynske Øhav helt rutinemæssigt for årstiden er ved at blive tømt for lokale sejl- og motorbåde, rendte Fyens.dk ind i en hel håndfuld tyskflagede lystbåde bemandet med sejlere i flere generationer. Eller mere præcist - en håndfuld voksne skippere og en lille snes unge i teenage-alderen eller yngre.

Annonce

- Udvikling til gavn for alle

- Vi er på generationssejlads, fortalte leder af ungdomsafdelingen i den nordtyske Segelclub Eckernförde, Marie-Ivonne Otisi-Schaarschmidt til Fyens.dk.

- Formålet med sejladsen er at ryste klubbens unge og ældre sammen, så vi kan styrke kontakten mellem generationerne og udvikle klubben til gavn for medlemmer i alle aldre, sagde Marie-Ivonne Otisi-Schaarschmidt.

- Under instruktion lader vi de unge prøve det meste om bord, så de også får en masse praktiske færdigheder i at håndtere de voksnes almindelige lystbåde til tursejlads, fortalte ungdomslederen.

Annonce

Anløb i Svendborg, Ærøskøbing og Marstal

Fem dage er der sat af til sejladsen fra Eckernförde og rundt til havne i Det Sydfynske Øhav. Den friske efterårstur startede med afgang fra hjemhavnen i søndags og med ankomst til Svendborg samme dag. I går nåede generations-sejladens fem både til Ærøskøbing. I dag er målet Marstal, hvor de tyske sejlere vil nikke genkendende til passagerbåden Andreas Gayk. Efter nogle år i Eckernförde ligger den gamle smørbåd nu på Marstal Værft og venter på sin skæbne. I morgen sætter generations-sejladsen kursen hjem mod Eckernförde.

Annonce

- Interessant museum

I Svendborg benyttede de unge tyske sejlere og deres voksne ledsagere lejligheden til at opleve det nyindrettede Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen.

- Det er interessant for både de unge og os. Vi har ikke noget tilsvarende derhjemme, bemærkede Marie-Ivonne Otisi-Schaarschmidt, mens de unge var igang med at løse maritime udfordringer specielt skabt til museets besøg af skoleklasser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce