Annonce
forside

Frisk efterårstur i Øhavet: Generationer på samme kurs

Børn og unge fra Segelclub Eckernförde på en efterårsfrisk generations-sejlads i Det Sydfynske Øhav besøgte Danmarks Museum for Lystsejlads i Svendborg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
  • Unge og ældre i samme båd skal styrke sammenhold i sejlklub

Mens havnene i Det Sydfynske Øhav helt rutinemæssigt for årstiden er ved at blive tømt for lokale sejl- og motorbåde, rendte Fyens.dk ind i en hel håndfuld tyskflagede lystbåde bemandet med sejlere i flere generationer. Eller mere præcist - en håndfuld voksne skippere og en lille snes unge i teenage-alderen eller yngre.

Annonce

- Udvikling til gavn for alle

- Vi er på generationssejlads, fortalte leder af ungdomsafdelingen i den nordtyske Segelclub Eckernförde, Marie-Ivonne Otisi-Schaarschmidt til Fyens.dk.

- Formålet med sejladsen er at ryste klubbens unge og ældre sammen, så vi kan styrke kontakten mellem generationerne og udvikle klubben til gavn for medlemmer i alle aldre, sagde Marie-Ivonne Otisi-Schaarschmidt.

- Under instruktion lader vi de unge prøve det meste om bord, så de også får en masse praktiske færdigheder i at håndtere de voksnes almindelige lystbåde til tursejlads, fortalte ungdomslederen.

Anløb i Svendborg, Ærøskøbing og Marstal

Fem dage er der sat af til sejladsen fra Eckernförde og rundt til havne i Det Sydfynske Øhav. Den friske efterårstur startede med afgang fra hjemhavnen i søndags og med ankomst til Svendborg samme dag. I går nåede generations-sejladens fem både til Ærøskøbing. I dag er målet Marstal, hvor de tyske sejlere vil nikke genkendende til passagerbåden Andreas Gayk. Efter nogle år i Eckernförde ligger den gamle smørbåd nu på Marstal Værft og venter på sin skæbne. I morgen sætter generations-sejladsen kursen hjem mod Eckernförde.

- Interessant museum

I Svendborg benyttede de unge tyske sejlere og deres voksne ledsagere lejligheden til at opleve det nyindrettede Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen.

- Det er interessant for både de unge og os. Vi har ikke noget tilsvarende derhjemme, bemærkede Marie-Ivonne Otisi-Schaarschmidt, mens de unge var igang med at løse maritime udfordringer specielt skabt til museets besøg af skoleklasser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce