Annonce
Læserbrev

Friplejecenter. Plejecentret Munke Moses forvandling

Annonce

Synspunkt: Og fri er nok med en hel del modifikationer. For der er sket mange store forandringer. Og ikke just til det bedre.

Okay, man har fået nogle ny renoverede rammer. Men miljøet fremstår nu som noget klinisk koldt upersonligt, fantasiløst. Uendelige lange hvide gange uden varme og atmosfære. Ingenting på væggene. Ingen blomster, intet liv. Store hvide tomme kedelige rum. Og går man op på anden sal, så finder man en masse tomme lejligheder, som ikke er beboet. Til trods for, at der er mangel på plejehjemspladser i Odense.

Mange af beboernes lejligheder er heller ikke helt færdige. Så her må de gamle finde sig i håndværkere og støj. Huslejen stiger og stiger. Og fra januar bliver det også dyrere at få sit tøj vasket.

Forstanderinden har besluttet at nedlægge et velfungerende vaskeri i kælderetagen og i stedet få vasket tøjet ude i byen.

Maden er også steget. Og så er det blevet besluttet at lave om på spisningen, som ellers har fungeret glimrende i 30 år. Nu skal beboerne pludselig til at spise varm, opvarmet mad om aftenen i stedet for om middagen. Og det trods flere eksperter anbefaler, at det er bedst med hovedmåltidet om middagen.

Kan det virkelig passe, at man har lov til at behandle gamle plejekrævende medmennesker, som man har gjort her? For så slet ikke at komme ind på, hvad det har krævet af udfordringer for plejepersonalet.

Først tvangsforflytter og opmagasinerer man gamle plejekrævende medmennesker fra et trygt velfungerende plejecenter med et godt arbejdsmiljø. Et plejecenter med varme, en god forstanderinde Linda Jensen, som desværre er gået på pension, og et godt velfungerende plejepersonale. Se billederne på Facebook. De fleste er gamle billeder fra før renoveringen. Dengang der var husrum og hjertevarme. Til et gammelt nedlukket genoptræningscenter Kragsbjerg Lykke. Hvor ingenting fungerer og alt er kaotisk. Denne opmagasinering strækker sig over ca. et år.

Og de beboere, som har overlevet, er nu vendt tilbage til et sted, som er så forandret. Både hvad omgivelser og ledelse angår. Plejepersonalet føler sig heller ikke godt tilpas. Men de har fået mundkurv på og må ikke udtale sig og har fået besked på, at hvis det sker, er det fyringsgrund. Hvilket også er sket.

Så det med fri, ja det er med modifikationer. Og så er det, jeg spørger: Er det den rette ledelse?

Jeg syntes, det er synd og skam. Både for beboerne, som jo nærmest er gidsler. Men også for det plejepersonale, som skal arbejde der.

Prøv at besøg plejecenteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce