Annonce
Nyborg

Frimærkesamlere bytter igen mærker

Gamle postkort er ligesom frimærker et yndet samlerobjekt blandt medlemmerne af Nyborg Filatelist-Klub, som senere i marts holder byttedag i Tennishallen. Kortet her viser Korsgade i begyndelsen af 1900-tallet og blev sendt fra Vindinge til Marslev en martsdag for 106 år siden.

Nyborg Filatelist Klub holder 24. marts igen dag med bytte og salg af mærker i Tennishallen i Nyborg. Arrangementet er kendt blandt samlere i hele landet.

Annonce

Nyborg: Der lokkes med både gratis mærker og mulighed for en svømmetur, når Nyborg Filatelist-Klub lørdag 24. marts afvikler Bytte- og Børsdag i Nyborg Idræts- og Fritidscenter på Storebæltvej.

Arrangementet begynder klokken 10 og slutter omkring 16.30, og filatelisternes formand, Philip Rasmussen, oplyser, at eftersyn til auktion begynder klokken 11.

- Samlere m.m., som ønsker frimærker, konvolutter og postkort vurderet af frimærkeklubben, er velkomne til at medbringe disse sager, siger Philip Rasmussen, der forventer, at første hammerslag i auktionen falder omkring klokken 14.31.

Har gæsterne appetit på gratis mærker, vil der være en stor rodekasse, hvor fremlagte konvolutter kan fyldes.

- Den suppleres jævnligt, oplyser formanden.

I Den Danske Ordbog kan man om ordet "filatelist" læse, at det stammer fra græsk og er dannet af "fil", som betyder "kærlighed", og "ateles", som betyder "afgiftsfri", altså en person, der nærer kærlighed til (afgifts)frie mærker.

I Nyborg Filatelist-Klub strækker kærligheden sig også til både stempler og postkort, men centralt står stadig mærkerne, som der trods en stærkt dalende brevmængde stadig udgives mange af. Mange serier sælges direkte til samlerne uden af komme i omløb først, oplyser Philip Rasmussen.

- Man har fundet ud af, at det er en god forretning, siger han.

Har man spørgsmål til arrangementet, kan formanden kontaktes på 53 76 00 82.

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rådmand kræver skærpet nedlukning af Vollsmose: Luk daginstitutioner, fritidsaktiviteter og moskeer

Annonce