Annonce
Nordfyn

Friluftsstrategens tre råd: Sådan kommer du mere ud i naturen

Nordfyns Kommune arbejder på at nå til enighed med blandt andre lodsejere om etablering af en sammenhængende kyststi langs kommunens 154 kilometer lange kyststrækning. En sådan stil vil også lægge vejen forbi Storskov og Flyvesandet ude ved Agernæs. Foto: Signe Andersen
Henrietta Rasmussen, som er projektleder for Nordfyns Kommunes nye brandingstrategi Fri.Luft.Liv kommer med gode råd.
Annonce

Nordfyn: Friluftsliv er for alle, mener Henrietta Rasmussen, som er projektleder for Nordfyns Kommunes nye brandingstrategi 'Fri.Luft.Liv' og selv ivrig kitesurfer. Men hvis man tror, det kræver drage og vådddragt at være friluftsmenneske, kan man ånde lettet op; mindre kan også gøre det. Her giver hun tre bud på, hvordan man kommer naturen mere ved.

1 Find et tilbud, der passer til dig

- Der er masser af muligheder for at bruge naturen, uanset hvem man er, og hvad man godt kan lide. Hvis man slet ikke ved, hvor man skal starte, synes jeg, man eksempelvis skal orientere sig på nordfynfriluftliv.dk - her er masser af forslag til vandreruter, cykelruter, seværdigheder og aktiviteter i naturen. Man kan også gå efter årstiden; hjemmesiden har en kalender, der giver inspiration til naturoplevelser både forår, sommer, efterår og vinter.

2 Bare mød op

- Jeg tror, de fleste af os synes, det er svært at møde op til noget for første gang. Især, hvis man ikke kender nogen. Dengang, jeg begyndte at kitesurfe, tænkte jeg også "uha", så jeg kender det selv. Men det er vigtigt at møde op alligevel.

3 Kig til foreningslivet

Det behøver ikke nødvendigvis være på egen hånd, man begiver sig ud i naturen. Der er også mange foreninger, der har naturaktiviteter som omdrejningspunkt, siger Henrietta Rasmussen:

- Dem kan man også gå til og på den måde dyrke fællesskabet, mens man kommer ud i naturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce