Annonce
Odense

Friluftsbadet: Røde kort og politianmeldelse til balladedrengene

Billedet her er ikke fra episoderne i Friluftsbadet. Det er et arkivbillede af springtårnet og bassinet. Kameraovervågning af udspringsområdet er under overvejelse. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Friluftsbadet er klar til at uddele karantæner til de drenge, der var involveret i søndagens ballade og chikanerier. Samtidigt har forældrene til en 15-årig dreng anmeldt gruppen for at have slået og sparket drengen.

Der er straffe på vej til den hårde kerne i søndagens tyverier, sexkrænkelser og overfald. Når ledelsen af Friluftsbadet har fundet frem til de værste af rødderne, vil de få karantæne mod at komme i badet.

- Vi har en sanktion, som er på en måned. Den vil nogle af dem få, fordi de er gået over stregen og ikke kan indordne sig under de fælles skrevne og uskrevne regler. Trusler, krænkelser og overfald skal ikke have lov til at komme i vejen for trygheden, siger Rune Bille, leder af Odense Idrætspark.

Han har siden i søndags fået flere direkte henvendelser. Både på mail og i håndskrevne breve, og han har også læse de mange opslag og reaktioner på Facebook.

- Jeg kan ikke forholde mig til Facebook. Men det kan jeg til en far, der skriver til mig om en episode, hvor hans søn blev slået og sparket. Hvor sønnen blev frastjålet en mobil. Han var og er berettiget vred, og han beskriver en situation, som ikke var rar. Der var 25 ophidsede drenge og unge mænd, som optrådte meget truende. Han følte sig hele alene og uden støtte. Og han er vred over, at personalet frarådede ham at kontakte politiet, fortæller Rune Bille.

- Jeg forstår hans frustration over at blive nedgjort, og selv om vi ikke mente, at politiet skulle kontaktes, så kan han jo selv gøre det, fortæller Rune Bille.

Og det har forældrene til den 15-årige valgt at gøre. Det skriver TV2/Fyn, der har været i kontakt med forældrene, som ikke har ønsket at stå frem med navn.

Ifølge forældrene var det tilkaldte medarbejdere fra Center for Familie og Unge (CFU), der ikke mente, at der ville komme noget ud af, at politianmelde drengene.

- CFU-medarbejderne mente ikke, at vi ville få meget ud af, at melde sagen til politiet, med mindre vores søn havde blå mærker efter volden. Men efter at have overvejet sagen, valgte vi alligevel tirsdag morgen at anmelde det til politiet, fortæller den 15-åriges far til TV 2/Fyn.

100 procent sikre

Der var flere episoder i pinsen, hvor vejret var med Friluftsbadet, og hvor der var premiere på den gratis adgang. Det var en cocktail, som udløste flere optrappede episoder. Dels var der en 12-årig pige, der blev sexkrænket verbalt af en håndfuld unge mænd af anden etnisk herkomst end dansk. De udtrykte ganske kontant, at "de gerne ville i bukserne på hende." Og hvis hun sladrede, ville hun få tæsk.

Dels blev en dreng slået i ansigtet og sparket i ryggen, da han var vred over, at nogle fra den samme gruppe rodede i hans ting og havde stjålet en mobil.

Da der blev reageret på episoderne, fik den lille gruppe drenge/mænd tilkaldt en masse kammerater, så de pludselig var 20-25 mod nogle få gæster og personaler.

- Havnebadet og Friluftsbadet adskiller sig ved, at der nok altid er flere mennesker på havnen. Her vil en større gruppe utilpassede unge mænd ikke være i overtal. Desuden er der andre adgangsforhold, siger idrætsparklederen.

- Vi bruger rigtigt mange ressourcer på at gøre det her rigtigt. Siden pinse har jeg nærmest udelukkende holdt møder, hvor vi har drøftet mulige løsninger. CFU (Center for Familier og Unge, red.) er inde over, og jeg regner med, at de værste af de 20-25 unge mænd snart får karantæner, siger han.

- Men det er vigtigt, at vi er 100 procent sikre på, at det er de rigtige, som får et tidsbegrænset forbud mod at være indenfor i Friluftsbadet. Vi skal undgå, at ingen kan føle sig som martyrer eller blive dyrket som sådan. Nogle har overskredet reglerne for anstændig opførsel. Dem skal vi ramme, siger Rune Bille.

Annonce

Politi-anmeldelse

- Folk tror, at vi tage fat i kraven på dem og kyle dem ud. Det kan vi ikke. Mine ansatte må ikke røre folk eller bruge nogen form for fysisk magt. Men går nogen til angreb på dem med slag eller spark, må de naturligvis forsvare sig. Nogle folk på Facebook mener, at man bare kan rive dem op som ukrudt og fjerne dem. Sådan er virkeligheden ikke, siger idrætsparklederen.

Et overfald på en livredder eller en anden ansat vil være angreb på en embedsmand i funktion. Det vil føre til en politisag omgående. Et overfald vil betyde, at voldsmanden aldrig nogensinde vil kunne komme i Friluftsbadet igen, siger chefen for de odenseanske idrætsanlæg.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Se alle billederne: Bruger millioner på lækre detaljer i renovering af Ulriksholm Slot: Møblerne er til gengæld Ikea og genbrug

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Rekordregnskab og ordrebogen bugner: Dropper møgopgaver i København og tjener styrtende på Fyn

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Remoulade-gigant investerer 50 millioner: Nyt byggeri gavner både miljø og bundlinje

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nyborg

Fagforeninger: Flere sager om krænkelser i Nyborg Kommune

Annonce