Annonce
forside

Frikendt for røveri på Langeland: Der blev dog en dom for indbrud

En 27-årig kvinde blev frikendt for røveri men dømt for et indbrud. Arkivfoto

27-årig kvinde fik dagbøder, men retten fandt det ikke bevist, at hun havde truet mand til at udlevere ejendele.

Langeland: En 27-årig kvinde blev frikendt for røveri, men dømt for indbrud, da hendes sag blev oprullet ved Retten i Svendborg.

Hun var tiltalt for sammen med en mand, hvis sag behandles særskilt ved retten, at have opsøgt en mand lidt nord for Rudkøbing i dennes hjem og råbt noget i retning af "jeg smadrer dig fuldstændig, hvis jeg ikke får dine ting". Og så skulle de to været løbet med en forstærker, et diskotekslys med røgmaskine, et tv med videre. Men retten fandt det altså ikke bevist, at hun skulle have deltaget.

Ved indbruddet, som fandt sted på samme adresse, nåede de ifølge tiltalen ikke at have stjålet noget. Beboeren havde opdaget dem og ringet til alarmcentralen (112).

Hun blev også dømt for at have overladt en bil til en person uden kørekort. Det hele gav seks dagbøder på hver 450 kroner.

Kvinden fortalte i retten, at hun på et tidspunkt havde manglet løn. Nu gik det bedre, og hun havde netop født, så hun var på barsel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce