Annonce
Sydfyn

Frikendt for menneskehandel: Lange fængselsstraffe i bordel- og narkosag fra Svendborg

Det var her på Margrethelundsvej 9, hvor den ene af de to mænd drev bordel. Foto: Anna Thrane
Svendborgenserne Michael Grønbæk Christensen og Sean Breiling Johansen idømt lange fængselsstraffe i sag om rufferi og narko. Til gengæld blev førstnævnte frikendt for menneskehandel.

Svendborg: De blev ikke dømt for det hele, men ikke desto mindre må svendborgenserne Michael Grønbæk Christensen og Sean Breiling Johansen belave sig på lange ophold bag tremmer.

Ved retten i Svendborg onsdag blev de således idømt henholdsvis fire og et halvt og to og et halvt års fængsel i en opsigtsvækkende sag, der rummer både narkotika og bordeldrift og i øvrigt også inkluderer en hollandsk mand, som for tiden er fængslet i Costa Rica og formentlig i nær fremtid vil stifte bekendtskab med det indvendige af retsbygningen i Svendborg.

Han går under navnet "Cobra", og mere om ham senere.

Annonce

Frikendt for menneskehandel

Den hårdeste straf fik 34-årige Michael Grønbæk Christensen.

Ifølge anklageskriftet har han gjort sig skyldig i menneskehandel, idet han angiveligt ved brug af trusler, tvang, frihedsberøvelse og falske løfter sammen med en hollandsk mand har bragt fire brasilianske kvinder til Danmark og fået dem til at prostituere sig i en villa på Margrethelundsvej i Svendborg.

Helt sådan så retten ikke på det.

- Kvinderne har forklaret, at Michael var sådan en, der bare var der, og at han også hentede penge. Han hverken truede eller tævede dem, så vi mener ikke, det er bevist, at der var tale om menneskehandel. Det er ikke nok, at anklagemyndigheden mener, at han burde have vidst det, sagde dommer Gert Holst Mathiesen.

Annonce

Kokain, ecstasy og hash

Så Michael Grønbæk Christensen blev dømt for rufferi - og en hel del mere. Som for eksempel besiddelse af 2700 ecstasy-piller, 914 gram hash, en strømpistol og en såkaldt totenschlæger, som er en form for slagvåben.

Dommene

34-årige Michael Grønbæk Christensen blev idømt fire og et halvt års fængsel.

Han blev fundet skyldig i rufferi ved at have drevet bordel med fire brasilianske kvinder i et hus på Margrethelundsvej i Svendborg.

Han blev desuden dømt for indsmugling og salg af blandt 250 gram kokain, besiddelse af 2700 ecstasypiller, 914 gram hash, en strømpistol, en totenschlæger samt for at have forsøgt at smugle 800 gram kokain sammen med den anden tiltalte i sagen, 33-årige Sean Breiling Johansen, som blev idømt to og et halvt års fængsel.

Johansen blev ydermere dømt for indsmugling og salg af 50 gram kokain samt besiddelse 19 gram skunk, en totenschlæger og en såkaldt cs-spray indeholdende en form for tåregas.

Her kommer Sean Breiling Johansen så ind.

For han og Michael Grønbæk Christensen var tiltalt for at have indført i alt 800 gram kokain fra Tyskland samt for at have forsøgt at bringe yderligere 800 gram hertil.

Retten endte dog med at dømme Sean Breiling Johansen for indførsel af 50 gram, Michael Grønbæk Christensen for indførsel af 250 gram - samt dem begge for forsøg på indførsel af 800 gram.

Og så var der ifølge dommeren ingen tvivl om, at der vitterlig var tale om kokain, selv om det ikke direkte fremgik af de sms-korrespondancer, som har været en del af bevisførelsen.

- Vi ved godt, at når der står "C", så menes der hverken "cacao" eller "citron", sagde han om forholdene, som da også delvist er erkendt af de to.

Annonce

Klare indikationer

Efter retsmødet erklærede anklager Jacob Thaarup sig tilfreds med strafudmålingen, om end han udtrykte en vis skepsis over, at Michael Grønbæk Christensen slap uden om et af anklageskriftets helt tunge punkter.

- Vi synes, at der klare indikationer på, at der var tale om menneskehandel, og at han (Michael Grønbæk Christensen, red.) derfor må have vidst det. Så nu skal vi lige hjem og nærstudere dommen, når den ligger på skrift, sagde anklageren.

Annonce

Tilfældigheder

Han dvælede desuden ved den store rolle, som tilfældigheder har spillet i sagen.

For eksempel var det et tilfælde, at en politipatrulje var på stedet, da en varevogn slingrede voldsomt på motorvejen nær Kværndrup 19. oktober 2020 - en varevogn, som viste sig at rumme en hollandsk mand og tre kvinder, som udelukkende talte portugisisk. Hvilket førte til, at politiet aflagde huset på Magrethelundsvej i Svendborg et besøg for så et konstatere, at fire brasilianske kvinder her levede under uhumske forhold.

At det er lykkedes at få fat i den hollandske formodede bagmand, er også tilfældigt, berettede Jacob Thaarup.

- Vi kendte hans identitet og efterlyste ham derfor internationalt via Interpol, og jeg troede helt ærligt ikke, at vi ville få fat i ham, siger Jacob Thaarup, der måtte sande, at tilfældet ville det anderledes.

- Han blev helt tilfældigt antastet af politiet i Costa Rica, da han var i selskab med nogle lokale kriminelle. Og da politiet kunne konstatere, at han var efterlyst, blev han anholdt. Vi forventer at få ham bragt hertil i nær fremtid, sagde anklageren om hollænderen, der altså går under navnet "Cobra".

Farvelhilsen

Michael Grønbæk Christensen og Sean Breiling Johansen modtog ikke dommen, men udbad sig betænkningstid, og så havde dommeren en farvelhilsen til førstnævnte, som under retsmøderne har vist sig faktisk at have fornuftige personlige forhold og var tilknyttet arbejdsmarkedet, da han blev anholdt. Og har angivet ludomani som årsag til, at han er kommet ud på en glidebane.

- Det er en trist historie, Michael, men du har et godt fundament. Byg videre på det, lød det fra Gert Holst Mathiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Årsag til dødsulykke i børnehave er nu fundet

Odense For abonnenter

Kaos i handelsgade trækker ud: Truer med dagbøder til byggefirmaer - Pengene burde gå til os

Kerteminde

Lines hobby overtog hjemmet: Derfor var hun nødt til at begynde at sælge af det

Erhverv For abonnenter

Laver enestående flyvende computer: - Vi vil udfordre kinesiske markedsgiganter

Odense

Ny friskole åbner i Odense: De drømmer om at rykke ind på havnen

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sport

Efter dramatisk brud i Dalum - Puerto Rico-angriberen tripper i Middelfart-kulissen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

SØSIDEN

Thomas Blachmans husbåd: Gammel Svendborgsund-færge vendte hjem

Erhverv

Marianne storsmiler efter endnu en rekordsommer i havnekiosk på lille ø: Det er første gang nogensinde, hun har solgt bleer

Sport

Max Fenger kan få chancen hos OB i pokalkamp

Sydfyn For abonnenter

Fra vild mose til tør græsmark: Godsejer anmeldt til politiet for at dræne naturbeskyttet moseområde

Sport

Han var med, da OB senest vandt DM-titlen: Også OB skal nu levere i Jørn Bonnesens ånd

Annonce